Red Purple Black

Aktivno na većini hrvatskih skijališta

IspisE-mail

ZA SVAKOG PONEŠTO
Lijepe vijesti ovog su nam tjedna stigle iz Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, gdje je na mjestu požarom uništene centralne zgrade u funkciju stavljen veliki šator veličine oko 480 metara četvornih, sa kuhinjom, restoranom i drugim sadržajima, koji će za doček Nove godine primiti oko dvjestotinjak gostiju.

Prema najavama prvi gosti na Bjelolasicu stigli su u petak, kada se u rad stavlja i malo skijalište Tintilinić, na kojem će prema potrebi raditi i tri nova topa za umjetno zasnježavanje staze. Apartmani koji nisu stradali u požaru su uređeni, osposobljena je kotlovnica, uređeno klizalište i napravljeno još niz aktivnosti pa sve ukazuje da će onima koji su izabrali Bjelolasicu za svoju novogodišnju destinaciju, ovi praznici proteći u ugodnoj atmosferi. A zanimljivo će biti i svima koji će na Bjelolasici provesti školske praznike ili skijati ostatak sezone do kraja ožujka.Nešto lošije vijesti dolaze za one koji planiraju praznike provesti na skijalištu Mukinje u blizini Plitvica jer iako snijega ima više nego dovoljno, do petka ujutro vučnica iz tehničkih razloga nije puštena u funkciju, ali ostalog uživanja u snježnim radostima biti će i više nego dovoljno.
Na riječkom skijalištu Platak rade pokretna traka i baby lift, a snijega još nedostaje na nekim potezima staze Radeševo pa su u stalnoj funkciji topovi za umjetni snijeg.Na Sljemenu je sve u znaku priprema za Snježnu kraljicu, pa mnogi Zagrepčani i njihovi gosti neće ove sezone isprobati staze prije nego to učine vrhunski majstori svjetskog skijanja.
Snijega, negdje u većim, a negdje u manjim količinima ima diljem Gorskog kotara i Like pa su nam tamošnji turistički djelatnici kazali da očekuju dobru posjećenost u vrijeme praznika, a njihovi glavni aduti su staze za skijaško trčanje, gastro ponuda, dobra zabava i gostoljubivost domaćina.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji