Red Purple Black

Riesch otvara Kraljicu, Maze i Zuzlova `tuku` se za naše navijače

IspisE-mail

OSMO izdanje Snježne kraljice, financijski i organizacijski najzahtjevnije utrke Svjetskog kupa, otvorit će njemačka skijašica Maria Hoefl Riesch. Lanjska prva pratilja nije se zbog prehlade pojavila na izvlačenju brojeva, zamjena je bio njezin trener. Prva favoritkinja i trostruka slavljenika Marlies Schild izvukla je odličnu drugu poziciju, dok će treća krenuti Tina Maze.

"Volim Zagreb i Sljeme, a posebno vašu publiku. Jedva čekam utrku", oduševljena je Schild.

Schild nikada nije osvojila utrku četiri puta

Austrijanka je došla u Zagreb kao vodeća slalomašica Svjetskog kupa. Pobjedom u zadnjem slalomu prije Sljemena, u austrijskom Lienzu, izjednačila je rekord legendarne Švicarke Vreni Schneider u broju slalomskih pobjeda u karijeri. Od ukupno 47 pobjeda, Marlies Schild je tri ostvarila na Sljemenu: 2006., 2007. i 2011. godine.

Najboljih 15 slalomašica svijeta pozirale su pred Zagrepčanima na fešti na Trgu bana Jelačića, a zabava se tradicionalno nastavila u Gradskoj Kavani.

Donju grupu skijašica izvlačila je Nika Fleiss, dok se za slalomašku kremu pobrinula Ana Jelušić. Iako ove godine nemamo svoje uzdanice na stazi, Ana i Nika poručile su da već sljedeće godine očekuju hrvatsku kandidatkinju barem za drugu vožnju.

Nakon Tine Maze, koja u sjajnoj formi u Zagreb stiže četvrti put, sa staze će se sjuriti Tanja Poutiainen. Finkinja je lani bila četvrta, ali 2005. i 2008. godine slavila je na Sljemenu.

Zuzulova navijače kupila hrvatskim jezikom

"Mogu pobijediti i treći put. Volim ovu utrku, sjajno je organizirana i ima sjajnu publiku", rekla je Tanja.

Veronika Zuzulova kreće peta. Čehinja je miljenica Zagreba i nada se da će sutra svi navijati samo za nju. Zuzlova je na hrvatskom jeziku pozvala Zagrepčane da je bodre, a na njezinu poruku Maze je odmah odgovorila:

"Ne, ja se nadam se da će Sljeme sutra navijati za mene!

Maze definitivno može visoko, tamo gdje je već bila Kathrin Zettel koja sutra starta šesta. Dva puta simpatična Austrijanka bila je druga, lani tek sedma.

Maria Piatilae-Holmner startat će sedma i nada se da će sutra otići više od petog mjesta, što je njezin najbolji rezultat na Sljemenu. Osma kreće Manuela Moelgg, Talijanka koja je lani doskijala do postolja, na treće mjesto.

Startni broj devet pripao je Šarki Zahrobskoj, još jednoj slalomašici koja se u Zagrebu osjeća kao kod kuće. Prije tri godine bila je treća, ali ove sezone nije završila tri slaloma u nizu. Nema sumnje da brončana olimpijka vjeruje da baš na Sljemenu može prekinuti ovaj loš niz.

Deseta kreće Christina Geiger iz Njemačke, koja lani nije završila utrku, dok je 11. Francuskinja Nastasia Noens. Peti je put na Sljemenu, lani je bila šesta. Kanađanka Marie-Michele Gagnon kreće 12. po redu. Ima tri top deset plasmana u slalomu u karijeri, a sutra drugi put nastupa na Sljemenu. Šveđanka Frida Hansdotter izvukla je startni broj 13, a odmah iza nje je sunarodnjakinja Therese Borssen.

Redni broj 15. otišao je Michaeli Kirchgasser Lindsey Vonn kreće 16., i sretna je što konačno ima i malo vremena razgledati Zagreb.

Bandić čeka krunidbu kralja Kostelića

Prva vožnja na rasporedu je u 15 sati, a druga u 18 sati. Zagrepčane je na Sljeme pozvao i gradonačelnik Milan Bandić, veliki pokrovitelj ovog luksuznog druženja.

"Posebno se veselim 5. siječnju, dođite svi pozdraviti krunidbu kralja Kostelića", poručio je Bandić.

Staza na Sljemenu bit će spremna, ali uz velike napore i cjelonoćno dežurstvo stotine radnika koji će je glancati nakon što se predviđena kiša krene pretvarati u snijeg...

 

Izvor: Index.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji