Red Purple Black

Najavljen snijeg i rad većine skijališta u BIH

IspisE-mail

NETKO NA ZAPAD NETKO NA ISTOK
Većina skijališta kojima tijekom vikenda preferiraju Dalmatinci, radit će i u danima pred nama, iako će im vjerojatno najveću smetnju činiti ono bez čega ne mogu, a to je snijeg, za kojeg meteorolozi najavljuju da će padati u značajnijim količinama.

Tako će za vikend i dalje raditi Čajuša, Vlašić, Jahorina, Bjelašnica, Pridolci, Rostovo, Busovačke staje, Kozara, Brusnica i još cijeli niz manjih skijališta diljem BIH, dok će rad Stožera ipak ovisiti o konkretnim centimetrima snijega. Na žalost mnogih zaljubljenika u Čvrsnicu i park prirode Blidinje sa tog skijališta nemamo novih informacija o mogućem pokretanju žičare.
I dok se na planinama BIH od petka do nedjelje očekuju značajnije snježne padaline sa malo kiše u jutarnjim satima petka, u Hrvatskoj prognostičari snijeg predviđaju samo u petak, te je tako, zbog nešto viših temperatura, upitan rad skijališta Platak i Tintilinić na Bjelolasici, skijališta u Gorskom kotaru i Lici, dok se Zagrepčani nadaju sljemenskom skijanju nakon utrka Svjetskog kupa.

Ovog vikenda veliki broj Hrvata kreće i u zapadnoeuropska skijališta, u kojima snijega ima dovoljno i zagarantiran im je zanimljiv zimski odmor.
Ono na što svi moraju pripaziti u slijedećim danima su svakako uvjeti na cestama, jer najavljeni snijeg može stvarati neugodne probleme, iako zimske službe već u ovim trenucima održavaju prometnice za sigurno prometovanje.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji