Red Purple Black

Kakav vikend: Kostelić preuzeo vodstvo u svjetskom kupu

IspisE-mail

KAKO ĆE nakon Kitzbuehela odahnuti Ivica Kostelić! Upravo onako kako će opsovati Marcel Hirscher. U slalomu se Kostelić izborio za treće mjesto, a u kombinaciji je prema planu - uzeo pobjedu. Nakon svih kontroverzni koje je ponudio vikend u Kitzbuehelu, Kostelić je najviše profitirao.

U ukupnom poretku Hirscheru je pobjegao za 130 bodova razlike. Kostelić trenutno ima 855 bodova, dok je Hirscher ostao na 725!

Što uopće misliti o Hirscheru?

Austrijanac je na svom terenu htio prelomiti neke stvari. Imao je 30 bodova prednosti i iako je odbijao govoriti o Velikom globusu, zna se što je mislio. Suci su ipak uočili njegov talent kršenja pravila, koji ni sam 22-godišnjak pod pritiskom više nije mogao besprijekorno koristiti. Za optužbe iz hrvatskog saveza za prijestupe u Zagrebu i Adelbodenu saznao je tek jutros uoči utrke. U prvoj vožnji "zajahao" je već prva vrata, suci su ga isključili, pa ponovo vratili na listu. Odlučili su mu progledati kroz prste, nije mu prva diskvalifikacija. No, u drugoj vožnji, u koju je ušao s 20 stotinki zaostatka za Kostelićem, napravio je još jasniji prijestup. Kaže da nije osjetio. No, suci ovaj put nisu promijenili odluku.

Teško je sažeti dojmove o ovom Austrijancu, posebno kada vidite kako se borio u drugoj vožnji. Dva puta bio je praktički out, ali na nevjerojatan način se vratio. To danas rade samo mladi beskompromisni skijaši. No, nevjerojatno je da barem četiri puta u slalomu nije u stanju zadržati koncentraciju i na pravilima.

Ivica što zacrta, to i ostvari

Sve to nije iz putanje izbacili Kostelića, a to e ono po čemu ćemo pamtiti Kitzbuehel. Težak pad na treningu, pa odmjerena vožnja u spustu, dovoljna za pravi rezultat u kombinaciji. Zbog njega Ivica nije riskirao ni danas u prvoj slalomskoj vožnji. No, odvozio je tehnički besprijekorno, za stotinku sporije od Marija Matta. Trebalo je izdržati.

Deville konačno pobijedio

Hirscher je iz drugog pokušaja ipak diskvalificiran, no u drugoj vožnji zasjao je Talijan Deville, koji je konačno dočekao prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Ivica je također napravio čudo na mekanoj stazi punoj rupa. U drugoj vožnji dva puta je ispao iz igre, ali i on se uspio izvući.

Kostelićevo treće mjesto vrijedno je 60 bodova, imao je 78 stotinki zaostatka za Devilleom. Matt se na kraju ugurao na drugo mjesto, a iza njega doskijao je odlični Francuz Steve Missilier.

 

Izvor: Index.hr

KOMENTARI

Prijatelji