Red Purple Black

Ski staza na Blidinju radit će iduće sezone

IspisE-mail

BLIDINJE.NET RAZGOVARALO S NOVIM ČELNIKOM PARKA
Nakon što je Vlada županije Zapadnohercegovačke na svojoj sjednici razrješila dužnosti dosadašnjeg v.d. ravnatelja JP „Park prirode Blidinje“ Matu Anđelića iz Posušja, a za novog v.d. ravnatelja imenovala Zdravka Kutlu iz Širokog Brijega, Ante Matijević sa portala Blidinje.net razgovarao je sa novoimenovanim v.d. ravnateljem o njegovom viđenju rješavanja problema nagomilanih na skijalištu na Blidinju.

- Moj zadatak je snimanje postojeće situacije u parku prirode te povesti poduzeće u preregistraciju iz S.P.O. u D.O.O. što bivši ravnatelj i uprava nisu napravili u zakonskom roku. Također revizija poduzeća trebala bi pokazati financijsku situaciju o istom. Nakon snimanja stanja dužnost ravnatelja je sa izvješćem o stanju predložiti mjere i radikalizaciju poduzeća na dugoj osnovi.
Ono što želim naglasiti je da je cilj županija i ravnatelja da se poduzece konsolidira i pokrene na dugi rok te da ne upada u krize što će se riješiti zakonskom regulativom, ovlastima javnog poduzeća, što do sada nije postojalo – kazao je, kako piše Blidinje.net, na samom početku tog razgovora Zdravko Kutle i naglasio ukoliko Vlada  prihvati izvješće i prijedlog mjera za rješavanje postojećeg stanja, te elaborat o daljnjem radu, raspisat će se natječaj za ravnatelja preregistriranog poduzeća na 4 godine s obvezom izvršavanja dogovorenih mjera.

Antu Matijevića zanimalo je gdje se u cijeloj priči nalazi ski staza na Blidinju i hoće li ona profunkcionirati, na što mu je Kutle odgovorio da na žalost skijaša i ugostiteljskih objekata, skijanje u ovom trenutku nije prioritet.

- Razlog tome je zatečeno stanje u parku poznato i bez revizije. Više je razloga zbog čega ovo govorim, a oni su da poduzeće ne radi dvije godine, struja nije plaćena i ista nije uključena, lift četverosjed nije servisiran, tužba radnika kojom radnici potražuju plaće i doprinose u iznosu cca 600 tisuća postala je pravomoćna, a tu je dug i po kreditu Intesa Banke i rješavanje hipoteke na imovinu po istom
Ovo su sve razlozi zašto govorim da otvaranje ski staze u ovoj sezoni i nije prioritet. No, ukoliko bi se sve razvijalo zamišljenim tokom ski staza bi sljedeće godine funkcionirala normalno. Dakle, pripreme za iduću sezonu već su počele i iduća godina neće biti upitna – kazao je Kutle te zaključio da što se restrukturiranja tiče, u obzir bi dolazilo i davanje koncesije na ski centar čime bi se okončao postupak oživljavanja ski staze.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji