Red Purple Black

ZA VIKEND: Snijega dovoljno za skijanje i zabavu

IspisE-mail

NA POPISU STOŽER, ČAJUŠA, VLAŠIĆ, JAHORINA, ROSTOVO....
Poslijednjih dana, na skijalištima koje tijekom vikenda pohode Dalmatinci, snijega je bilo u izobilju, a probleme je tek ponegdje stvarao nešto jači vjetar, no vikend pred nama donosi smirivanje vremena i skoro idealne uvjete za boravak i skijanje na snijegu.

Centimetri snijega tako se, u prvim jutarnjim satima petka, na BIH skijalištima mjere od 30 pa do 130 cm, a zbog najavljenih temperatura značajno ispod nule, zadržat će se i u narednim danima. Zbog toga su se nadležni na većini skijališta pripremili za nadolazeći vikend, u očekivanju većeg broja gostiju.

Tako će se na popisu dalmatinskih skijaša prvenstveno naći Čajuša gdje se staze svakodnevno uređuju pa će u funkciji biti sve staze i svi liftovi, Vlašić sa 70 cm snijega i na početnoj točki skijališta i Jahorina s više od metar snijega na mjernoj točki. Određeni broj i ovog će vikenda posjetiti Rostovo gdje je snježni prekrivač oko 50 cm, dok će manji broj skijaša iz južnijih dijelova Dalmacije posjetiti Bjelašnicu i iskoristiti sve pogodnosti tog skijališta.

Ni oni koji se odluče na put do nekog drugog skijališta, ovog vikenda neće požaliti jer snijega ima i za kvalitetno skijanje i za zabavu na snijegu, a na popisu se nalaze i hrvatska skijališta Bjelolasica i Platak.


Na Stožeru su napokon krenuli liftovi

I na Stožeru zadovoljni

Mnogi od dalmatinskih skijaša, a posebno boardera, ovog vikenda zasigurno će se uputiti i put kupreškog Stožera gdje je prošlog vikenda, zbog dovoljno snijega, napokon pokrenut dvosjed. Ovog tjedna snijega je i dodatno napadalo pa se na samom vrhu, gdje boarderi imaju svoju oazu, snijeg popeo i na više od 1 metra.

Prvi čovjek ovog skijališta Zoran Turalija kazao nam je kako cjelodnevna karta na ovom skijalištu košta 20 KM, dok je cijena poludnevne 15 KM. Uz ski kartu skijaši će u malom objektu na vrhu moći dobiti i besplatan topli čaj ili kupiti kuhano vino i kobasice po povoljnim cijenama. Tijekom skijaškog dana moći će kušati i zanimljivu gastro ponudu koja se nudi na ovom skijalištu, a nakon skijanja ostati i zabaviti se uz veliki kamin i živu glazbu.


 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji