Red Purple Black

Zagreb dobio i muški slalom, u veljači 2008.

IspisE-mail

ZAGREB - Vedran Pavlek uletio je na 17. kat zagrebačkog hotela "Westin" s torbom na ramenu i punih ruku papira. Samo koji tren kasnije direktor skijaške reprezentacije ponosno je objavio: - Na sastanku FIS-a u Zürichu napravljen je provizorni kalendar za sezonu 2007./08. i u njemu je u terminu od 1. do 3. veljače 2008. rezervirano mjesto za Zagreb. I to za ženski i muški slalom Svjetskog kupa!

Još je bolje pogledati muški kalendar za tu sezonu. Zagreb je smješten između Chamonixa, Adelbodena, Wengena, Kitzbühela, Schladminga, Garmischa i Val d Iserea. Zagreb i Sljeme u društvu najvećih! U petak, 1. veljače, na programu bi bio ženski noćni slalom, za subotu je na Trgu bana Jelačića predviđen megakoncert, kako kaže Pavlek, jedne od pet najvećih svjetskih zvijezda, a nedjelja bi bila rezervirana za najbolje slalomaše svijeta.

U sjeni te objave ostale su pripreme za drugi noćni ženski slalom, koji će se ove sezone održati na 24. Janičin rođendan, 5. siječnja. - Nismo utjecali na datum, ali je baš zgodno ispalo - dodao je Pavlek, usput otkrivši da će sportski dio organizacije ovogodišnje utrke stajati 22 milijuna kuna, a da je nagradni fond (30 najboljih skijašica otići će sa Sljemena s novcem) povećan za deset posto i iznosi 165.000 eura, što je uopće najveći nagradni fond u povijesti skijanja!

Od kapitalnih investicija, ciljna arena dobila je press centar, doduše improvizirani, ali sudeći po nacrtima, vrlo zgodan, na samom jezeru. U planu je gradnja kuće u cilju koja bi služila i kao press centar i kao restauracija, ali i kao garaža za topove i ratrake. Čeka se samo da se s time slože zeleni...

Obnovljeno Sljeme već je dalo svoje rezultate lani, kad je u odnosu na sezonu prije broj skijaša povećan s 13.000 na 42.000. Sa sadašnjim cjevovodom ima 70-80 posto izgleda da se održi utrka bez obzira na snježne prilike, a gradnja novog jezera omogućila bi stopostotnu sigurnost, ali i gotovo zajamčenih 100 skijaških dana godišnje. I za kraj stigla je informcija s Hintertuxa gdje je Janica Kostelić u četvrtak obavila prvi skijaški trening nakon posljednje ozljede mišića. Nije još sto posto sigurno, no za sada se planira da Janica starta na uvodnom veleslalomu sezone 22. listopada u Söldenu.

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji