Red Purple Black

Kaštelanska kuća uz skijalište na Kupresu

IspisE-mail

Čelni ljudi kaštelanske gradske uprave obavljaju završne pregovore sa svojim kolegama iz Kupresa o kupnji izuzetno atraktivnoga građevinskog zemljišta uz skijalište u tome bosanskoher-cegovačkom gradu. Riječ je o zemljišnoj parceli površine 4800 metara četvornih na kojoj bi Kaštelani sagradili odmaralište, tzv. Kaštelansku kuću.

Po relativno niskoj cijeni, od samo 32 kune po četvornome metru, Kaštelani bi otkupili zemljište. No, kako je ipak riječ o kupoprodajnome ugovoru između dva grada u susjednim državama, konačnu odluku o ovoj investiciji iz gradskog proračuna donijet će Gradsko vijeće za dva tjedna.

Prema riječima Ivana Čaglja, člana Poglavarstva zaduženog za gospodarstvo, projekt Kaštelanske kuće obuhvatio bi izgradnju građevine koja bi mogla primiti 50 do 60 ljudi. Još nije precizirano koliko bi kuća trebala imati spavaonica, no svakako će imati restoran, prostoriju za zajednički boravak i prostor sa sportskim sadržajima.
—Namjera nam je stvoriti odmaralište koje će u prvom redu biti namijenjeno djeci vrtićke i školske dobi, zatim sportašima, ali i ostalim građanima Kaštela koji za boravak na Kupresu pokažu interes. Cijene bi svakako bile izuzetno povoljne — drži Čagalj. Pritom nadodaje kako Grad uporabom kuće ne bi ostvarivao nikakvu dobit, nego bi se novac koristio za njezino funkcioniranje.

S obzirom na to da Kaštela i Kupres već dulji niz godina veže Povelja o prijateljstvu, u gradskoj nas upravi uvjeravaju da je lokacija namijenjena za izgradnju vrlo povoljna.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji