Red Purple Black

Gotovo je: Myhrer oteo Ivici najdraži Mali globus

IspisE-mail

POSLJEDNJA slalomska utrka u sezoni donijela je slavlje Šveđanima. Andre Myhrer drugom pobjedom u slalomu ove sezone došao je do Malog kristalnog globusa. Ovo je Myhreru bila četvrta pobjeda u karijeri, a prvi put da je osvojio globus. Šveđanin je skupio 644 boda tijekom sezone, dok je Ivica Kostelić drugi u poretku sa skupljenih 610 bodova.

Greška u prvoj vožnji izbacila Ivicu iz utrke za globus

Prva vožnja započela je šokantno. Ivica Kostelić prvi je startao i već nakon četvrtih vrata napravio je veliku pogrešku. Kostelić je haklao vrata, preoštro ušao u zavoj i izletio sa staze. Međutim, brzo se vratio na mjesto gdje je izletio i uspio je do kraja odvoziti prvu vožnju. Na kraju prve vožnje zaostatak za prvim Neureutherom iznosio je 19 sekundi.

Pobjednik Svjetskog kupa Marcel Hirscher napravio je sličnu pogrešku kao Ivica, ali on nije završio utrku već je odustao u prvom dijelu staze. Myhrer je startao sedmi i prvu vožnju odvozio je sigurno. Završio je na drugom mjestu s minimalnim zaostatkom za Neureutherom.

Myhrer iskoristio greške Kostelića i Myhrera

Drugu vožnju otvorio je Ivica Kostelić. Profesor je odvozio četvrto vrijeme druge vožnje 46.62, međutim zbog velikog kiksa u prvoj vožnji u konačnici je završio na 16. mjestu s 18.93 sekunde zaostatka i nije osvojio niti jedan bod. Myhrer je startao predzadnji u drugoj vožnji i samo je ponovio prvi lauf gdje je smireno i sigurno došao do cilja. Nijemac Neureuther, pak, nije iskoristio prednost nad Šveđaninom i završio je utrku na drugom mjestu. Treći je bio Mario Matt.

Podsjetimo još da je na kraju ove sezone Marcel Hirscher ukupni slavljenik u Svjetskom kupu, kao i u veleslalomu. Myhrer je uzeo slalomski globus, Aksel Lund Svindal je bio najbolji u super veleslalomu, a Klaus Kröll u spustu.

Završnica Svjetskog kupa, slalom:

1. Andre Myhrer (Šve) 1:32.47
2. Felix Neureuther (Njem) +0.30
3. Mario Matt (Aut) +0.60
4. Fritz Dopfer (Njem) +0.89
5. Steve Missilier (Fra) +1.16
...

16. Ivica Kostelić (Hrv) +18.93
...

Konačni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1355
2. Beat Feuz (Švi) 1330
3. Ivica Kostelić (Hrv) 1131
4. Aksel Lund Svindal (Nor) 1064
5. Hannes Reichelt (Aut) 1024
...

Konačni redoslijed slaloma:

1. Andre Myhrer (Šve) 644
2. Ivica Kostelić (Hrv) 610
3. Marcel Hirscher (Aut) 560
4. Cristian Deville (Ita) 450
5. Stefano Gross (Ita) 412

 

Izvor: Index.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji