Red Purple Black

Stazama Mosora u planinarsko – trkačku pustolovinu

IspisE-mail

MOSOR GREBBENING
Planinarsko-ekološka udruga Gata i ove godine, u subotu 28. travnja, organizira 6. mosorski Grebbening, treking utrku službenog naziva “Adriatic sport 6. Mosor Grebbening”, koja vodi od Omiša i planinskim predjelima Mosora  natrag u Omiš, a prema najavama i ove će godine u njoj sudjelovati mnogobrojni sportaši i rekreativci.

Oni koji su već sudjelovali na ovakvim utrkama, a Grebbening je dio Treking lige, znaju da je cilj utrke u što kraćem vremenu proći zadanu stazu, s kontrolnim točkama koje treba proći određenim redoslijedom.
Sudionici utrke moći će izabrati natjecanje u tri kategorije: jogging, light i ultra kategoriju. Jogging utrka uglavnom je namjenjena početnicima i ljubiteljima prirode koji fizički ne mogu sudjelovati u ostalim kategorijama, light se odvija na stazi dugoj 25 km, dok je ultra utrka dvostruko duža i zahtjevnija.

- Pošto se u terminu ovogodišnje utrke otvara prigoda produženog vikenda za Praznik rada, nadamo se da će velik broj planinara, sportaša, trkača i rekreativaca, iskoristiti prigodu te provesti nekoliko proljetnih dana u Omišu i okolici. Ove godine očekuje ih  puno novih detalja i velikih promjena na trasama utrka. Mnogo grebena, vrhova, crkvica, uspona, spustova, označenih i neoznačenih staza, orijentacije, predivnih pogleda, a možda i zarone do neke kontrolne točke – tajanstveno stoji na kraju najave koju nam je uputio Dragomir Čović Bili, jedan od organizatora ove utrke koja svake godine privuče nekoliko stotina poklonika pustolovnih sportova i ljubitelja planina i prirode.

Kako za vikend meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme sa puno sunca, ovaj poziv ne bi trebalo zanemariti, a svi koji su zainteresirani za boravak na jednoj dalmatinskoj planini više mogu saznati na web stranici http://trposnjik.com/

KOMENTARI

Prijatelji