Red Purple Black

Snijeg zabijelio Gorski kotar i planine u susjednoj BIH

IspisE-mail

OD LJETA DO ZIME U NEKOLIKO SATI
Nakon izuzetno visokih temperatura u subotu i kupača na plažama, nedjelja je diljem Hrvatske donijela znatno niže temperature, vjetar i nevrijeme, a ono što je sve iznenadilo, su pahulje snijega koje su u nekim područjima Gorskog kotara stvorile snježni pokrivač i do 20 cm visine. Slično stanje bilo je i u susjednoj BIH, a loše vrijeme, hladnoća i snijeg dočekali su stanovnike planinskih krajeva i u ponedjeljak.

Kako su javili pojedini hrvatski mediji, u Begovom razdolju snijeg se nije topio pa je tijekom nedjelje i u ponedjeljak ujutro tamo vladao pravi zimski ugođaj, a snijeg je zabijelio i Platak na kojem je uz snijeg puhala i jaka bura. Mediji također navode da snijeg u svibnju za područja Gorskog kotara nije neko posebno iznenađenje, primjerice prije tri godine palo je 30 cm snijega predzadnjeg dana svibnja, no sve je iznenadila nagla promjena od velikih vrućina do pravog zimskog vremena.

I U BIH je u nedjelju vrijeme pokazalo svoje zube te je od 30 stupnjeva, koliko je izmjereno u subotu u Sarajevu, temperatura naglo padala prema nuli pa je u Sarajevu u ponedjeljak ujutro bilo oko 5 cm snijega. Na planinama BIH, snijega ima slično kao i u planinskim dijelovima Hrvatske, pa je tako na Bjelašnici i Igmanu snijega bilo više od desetak centimetara, desetak centimetara bilo je i na Jahorini i Vlašiću, na Kupresu poneki centimetar manje, a 25 centimetara izmjereno je u Han pijesku. U 8 sati na Bjelašnici je izmjerena temperatura od -5 C.

Kako zima u svibnju izgleda, vidi se i na fotografijama sa portala novilist.hr, jutarnji.hr, klix.ba, radio tnt i Facebooka.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji