Red Purple Black

Dalski caffe br. 25

IspisE-mail

PRISJEĆANJE NA ZIMU – RECEPT ZA HLAĐENJE
Cijelu ovu zimu i proljeće nismo se potrudili promijeniti ambijent našeg kafića, jer i do nas je stigla recesija zbog koje ni konobar ni konobarica nisu imali previše volje za raditi, a i skijanja je ove godine bilo znatno više nego ranije pa je kafić ponekad danima bio prazan pa su konobari umjesto dijaloga i razgovora, najčešće koristili monologe.

A ova je zima stvarno bila obilata snježnim padavinama, pa je „šupljih“ priča nedostajalo, a više se nego ikada govorilo o meteorološkim neprilikama i neprohodnim cestama. Sjeća li se još netko kako je Čupavi obavljao Sizifov posao čišćenja parkirališta ispred zgrade? Ili možda nestrpljivog iščekivanja hoće li Gogi uspjeti probiti snježnu blokadu preko Kupresa do Vlašića?Ali ako je nešto dobro upamćeno to je snijeg u Dalmaciji, kojeg je u veljači palo dovoljno za dva desetljeća. Iako danima okovani snijegom, a poslije i ledom, Dalmatinci su našli način kako se u cijeloj situaciji dobro zabaviti. Naravno, ne treba niti navoditi da je i u toj zabavi posebno mjesto imao naš Gogi, nositelj glavne uloge u kratkom filmiću o skijanju niz „padine“ Marjana, kojeg su objavile sve medijske kuče koje makar malo drže do sebe. Skijalo se i u susjedstvu našeg Bruna pa nam je Lila pokazala kako se za vrijeme snijega koristi ulica koja ljeti vodi direktno na plažu.

Ni Nini nije bilo lako u Šibeniku, iako je za skijanje u rodnom gradu bila prethodno na visinskim pripremama u Sloveniji. Tiha se držala odluke da su skije obješene o klin pa nam je samo pokazala i dokazala da joj najbolje stoji lopata u ruci. I na Braču, kako nas je obavještavala Mimi, bilo je snijega na bacanje, ali zato nije za bacanje bilo vode na njenoj drugoj adresi na Kupresu. Droja nam je ove zime dobio još jednog pravog skijaša, odnosno skijašicu, iako smo svi, da je vuk malo zakasnio, mogli ostati upravo bez Droje.
Jasko nas je uredno izvještavao o svemu što se događalo na njegovoj planini pa smo mogli zaključiti da se tamo neke stvari teško mjenjaju.I dok smo mi muku mučili s viškom snijega, a Željko Kerum bio najspominjaniji čovjek na kugli zemaljskoj, naši Nizozemci, Ro i Niz, vadili su nam mast nekim drugim fotkama. Prvi je kao motiv često imao dobar zalogaj i još bolju kapljicu, dok je drugi slao foto bilješke predivnih i zanimljivih predjela koje je uspješno osvajao.Kako je ovih dana temperatura u Dalmaciji dostigla već 30 stupnjeva,  mislimo da će ovaj video donijeti dašak osvježenja među goste. Video je nastao u Croatia ST, splitskom info portalu, a u desetak minuta podsjeća nas na snježne radosti ove veljače u Splitu.

Do slijedećeg snijega na obližnjim planinama uživajte u nogometu, prirodi i kupanju u moru!

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji