Red Purple Black

Na Bjelašnici i Igmanu pripreme za novu sezonu

IspisE-mail

Na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Igmanu u toku su pripreme za zimsku sezonu. Uređuju se vrh Bjelašnice, staze za spust Kolijevka i Heliodrom, sportske plohe...

Usporedo s tim poduzeće ZOI '84, zajedno s Vladom KS, realizira projekt sakupljanja i osiguranja većih količina vode za zasnježavanje staza kao i projekt sakupljanja i odvođenja otpadnih voda i kanalizacije. Potvrdio je to za "Dnevni avaz" direktor ovog preduzeća Salko Hasanefendić.

- Imamo puno razloga za intenziviranje započetih pregovora o preuzimanju hotelskih kapaciteta. Veoma nam je bitan za sezonu novi hotel čija je gradnja pri kraju. Privodimo kraju i pregovore da odlukom vlada Federacije i Kantona hotel "Maršal" uđe u sastav ZOI '84 i malo ćemo ga preurediti za ovu sezonu - pojašnjava Hasanefendić.

Dodaje da su uzeli u najam i hostel "Feri", koji će, također, pripremiti za ovu sezonu da bi imali bolju ponudu. Dio radnika će raditi u hostelu, a dio će biti raspoređen na drugim poslovima u ZOI '84.

Pokrenuta je i inicijativa da se hotel "Borik" "Sarajevo-osiguranja" preuredi u zdravstveni postoperativni rehabilitacijski centar.

U završnoj fazi je i projektna dokumentacija za obnovu objekata ZOI '84 - ski-hotela na Malom polju, olimpijske kuće i restorana na vrhu.

- Ovo su sve pretpostavke da bismo mogli ući u evropsku porodicu skijališta na kojima će biti održavana velika takmičenja - zaključuje Hasanefendić.

Hasanefendić otkriva i da će ZOI '84 biti upravitelj nove žičare prema Trebeviću koja će biti montirana naredne godine. On ističe da će uskoro biti potpisan sporazum s Gradom i Vladom KS.

Izvor: dnevniavaz.ba

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji