Red Purple Black

Jahorina s još jednim šestosjedom

IspisE-mail

STIGLA OPREMA ZA SKOČINE-PRAČU
Da skijalište na Jahorini „debelo“ drži primat u sadržajima i uvjetima skijanja na prostorima Hrvatske i BIH, nadležni su dokazali i ovog ljeta, jer se na ovoj olimpijskoj planini u proteklim mjesecima uistinu radilo, posebno na izgradnji novog šestosjeda na lokaciji Skočine, odnosno Prača.

Kako smo doznali od Dragana Sokolovića iz OC Jahorina, oprema za novi šestosjed stiže već nekoliko dana, a građevinski radovi idu prema planu i predviđenoj dinamici.

- Kako sada stvari stoje vrlo brzo će se započeti s instalacijom opreme pa je izvjesno da će svi radovi na šestosjedu biti gotovi do sezone 2012./13. S uređenim sistemom za umjetno zasnježivanje i novim šestosjedom Skočine će imati odlične uvjete za skijanje već ove sezone – informirao nas je Sokolović.

Iako je među skijašima postojalo pitanje hoće li unatoč postavljanju šestosjeda na Skočinama – Prači ostati i dvosjed, sada se zna, dvosjed će se demontirati jer, osim razlike na izlazu, šestosjed skoro u potpunosti ide trasom postojećeg dvosjeda.

Osim standardnih ljetnih radova na uređenjima staza, na Jahorini su prije nekoliko dana završeni radovi na garaži šestosjeda Ogorjelica I, a montirane su i „haube“ na korpe šestosjeda, tako da će se skijaši i na ovoj žičari ugodnije osjećati.

- Nakon ove garaže na redu su radovi i na garaži za šestosjed na Poljicima, koja se ukopava šest metara u zemlju, kako bi plato ostao slobodan za neke druge mogućnosti i atraktivnije sadržaje – kaže Sokolović.

 

Foto: Palelive.com

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji