Red Purple Black

Na Blidinju najavljuju ponovni rad skijališta

IspisE-mail

NA RISOVCU ZAPUHALI POVOLJNI VJETROVI
Tragom vijesti na portalu blidinje.net, da su na Blidinju započeli određeni radovi u pripremi skijališta za nadolazeću sezonu, kontaktirali smo nadležne u općini Posušje koja gospodari skijalištem te s prvim čovjekom PP Blidinje Zdravkom Kutlom, koji su nam potvrdili da je rad skijališta za ovu godinu planiran i skoro siguran.

Do preokreta u odnosu na godinu ranije došlo je nakon što su tri županije donijele političku odluku da se imenuje novo rukovodstvo Parka prirode te su postigli dogovor o plaćanju nastalih dugovanja, za što će se izdvojiti novac u županijskim proračunima, saznali smo u PP Blidinje.

- Rad skijališta smo planirali i ako nas vremenske prilike puste, staze koje su zarasle i zapuštene zbog nekorištenja, uredit ćemo za ovogodišnje skijanje, a za to smo angažirali i dopunsku radnu snagu. Žičara je pregledana od strane ovlaštenih servisera i na njoj je potrebno otkloniti neke sitnice te će i ti radovi biti realizirani.

Radi se na uređenju restorana, u kojem je već siguran doček Nove godine kao i doček na otvorenom.

Na cijelom području postavljaju se nove info table, putokazi, klupe i nadstrešnice, tako da će boravak na Blidinju svima biti ugodniji.

Svjetska banka, zahvaljujući novoj upravi, preko Ministarstva turizma Federacije BIH, kroz više apliciranih programa, za park prirode, bez skijališta, odobrila je realizaciju 350 tisuća dolara koja je u tijeku. Tako će park Blidinje ponuditi posjetiteljima cjelogodišnje turističke sadržaje poput stotinjak kilometara biciklističkih staza, paraglajding rampe, vožnje po jezeru i slično – kazao nam je direktor PP Blidinje Zdravko Kutle, napominjući da će ovaj prostor postati prepoznatljivi park prirode u regiji, a uskoro očekuju i status Nacionalnog parka.

Volja nadležnih da pokrenu ovo skijalište i ožive prostor Blidinja te rješavanje administrativno-političkih problema i osiguravanje novca u budžetima, ove će zime očito ponovo vratiti skijaše na ovo skijalište, ali i donijeti određenu korist svim općinama i županijama koje skrbe o Blidinju.

Foto: Blidinje.net

Foto 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji