Red Purple Black

Gledali smo: Frozen (Smrznuti, 2010.)

IspisE-mail

HOROR OD KOJEG SE I GLEDATELJI SMRZNU
Rijetki su filmovi na snježnu tematiku, skijaško-bordersku još i rjeđi, zbog čega filmosnjegoljupci rijetko dolaze na svoje, a posebno u žanru snježnih horora. No tu je film Frozen ili u prijevodu Smrznuti, koji spada upravo u kategoriju horor drame, ali u njemu nema onih poznatih „ ekstremnih“ elemenata nemogućeg, što često obilježava takvu vrstu filmova, već naprotiv, donosi situaciju koja je moguća u stvarnom životu.

Zašto pogledati ovaj film, od kojeg se i gledatelji smrznu? Zato jer je zanimljivo sebe staviti na mjesto nekog lika u ovom hororu i zamišljati kako bi se ponijeli na njegovom mjestu.

Iako je film poprilično neuvjerljiv sa ski stajališta jer se u njemu  liftovi zatvaraju bez inspekcije, ratraci ne ravnaju stazu nakon padanja snijega, ski tehnika glumaca ne podsjeća na nekog redovnog posjetitelja snježnih padina, vukovi prilaze ljudima i stazama, od tri skijaša/boardera niti jedno nema mobitel niti toki-voki, ipak, malo je snjegoljubaca koji nisu pomislili: a što da ostanemo sami na sjedežnici, po noći, na 20 m iznad zemlje, po mećavi i bez ikakve prilike za dozivanje pomoći? Skočiti? Samo spavati? Pokušat sajlom do prvog stupa?
Ovaj film bi vam mogao pomoći u odgovoru na to pitanje.  I svakako je sad pravo vrijeme za odgledati ga, jer ne bi ga baš preporučili u sezoni. Ono pozitivno je što će mnogima nakon odgledanog filma, domaća sidra izgledati daleko privlačnije.

Dan (Kevin Zegers) i njegov najbolji prijatelj Joe (Shawn Ashmore) često uživaju ostavljajući svoje probleme iza sebe i troše vrijeme na planinskim snježnim padinama. Ali, ovaj put se zajedno s njima spušta Danova djevojka, Parker (Emma Bell). Ne samo da je ona stvorila blagi rascjep između prijatelja iz djetinjstva, ona nije baš ni najtalentiraniji snowboarder. Na kraju dana, prije zatvaranja staza, trojac uvjeri operatora žičare da ih pusti na još jedan spust. Zbog nesporazuma, lift se zaustavi prije nego što oni dođu do vrha, ostavljajući ih na sjedežnici u gluho doba noći. Nakon što žičara stane, smrzavanje počinje. Isprva se ekipa smije, ali ubrzo shvate da mogu biti zaglavljeni cijeli tjedan, jer skijalište radi samo vikendom, a nedjelja je i treba čekati do petka. Stvari idu iz lošeg u gore kada snijeg počne padati...

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji