Red Purple Black

Projekt Sarajevo Olympic Bike Park na olimpijskim planinama

IspisE-mail

DODATNI SADRŽAJI NA JAHORINI, BJELAŠNICI, IGMANU I TREBEVIĆU
Kako javlja portal radiosarajevo.ba u ponedjeljak 1. listopada na Igmanu će biti  upriličeno svečano potpisivanje „Memoranduma o razumijevanju za razvoj biciklističkog turizma na planinama Bjelašnica, Igman, Jahorina i Trebević“, kojim će potpisnici potvrditi sudjelovanje u uspostavi novog turističkog proizvoda koji je rezultat zajedničke vizije olimpijskih planina, Sarajevo Olympic Bike Park.

Tako će memorandum potpisati načelnici općina Hadžići, Ilidža, Stari Grad, Trnovo RS, Trnovo FBiH, Istočni Stari Grad, Pale, direktori OC Jahorina i Zoi '84, predstavnici Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Turističke organizacije Trnovo, Biciklističkog Saveza, Biciklističkih udruženja Ski Kluba Bjelašnica, MTBA, BK Jahorina i Trebević, nvo Horizont i Asocijacija Zajednica planinskih općina  pograničnog francusko-italijanskog područja.

- Riječ je o integriranom sistemu infrastruktura i usluga za cikloturiste, koji obuhvaća mrežu označenih staza, različite težine, za prakticiranje različitih biciklističkih disciplina (pretežno cross country, downhill i freeride). Osim staza tu je i niz dodatnih usluga, kao što su najam bicikla i servisiranje, mjesta za popravak i održavanje bicikla. Downhill i freeride staze će biti servisirane vertikalnim transportom, koji će se u ljetnom periodu aktivirati kako bi se omogućio prevoz osoba i bicikla.
A kako bi se javnosti i donatorima prezentirali budući Sarajevo Olympic Bike Park, u subotu je održana promotivna biciklistička tura Igman-Bjelašnica, a u nedjelju  Jahorina-Trebević.

Ova inicijativa je pokrenuta u okviru Programa SeeNet  „Translokalna mreža za saradnju između Italije i Jugoistočne Evrope“, u  saradnji sa Regijom Piemonte, koja predvodi akciju Razvoj agroturizma u planinskim područjima u BiH.  Program sufinancira Generalna direkcija za suradnju i razvoj pri Ministarstvu vanjskih poslova Italije – kažu na radiosarajevo.ba

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji