Red Purple Black

Dobra vijest: FIS neće ukinuti kombinaciju

IspisE-mail

Međunarodna skijaška federacija (FIS) nema namjeru ukinuti alpsku (super)kombinaciju iako je značajno umanjila broj utrka u ovoj disciplini u Svjetskom kupu...

Podsjetimo, od predstojeće sezone više se neće dijeliti mali globus za najbolje u ovoj disciplini. Kod skijaša su na rasporedu samo dvije kombinacije, u švicarskom Wengenu i austrijskom Kitzbühelu, a kod skijašica samo jedna, u francuskom Meribelu. Iako se nagađalo da bi to mogao biti put ka konačnom ukidanju (super)kombinacije, to se neće dogoditi. Štoviše, čelnici FIS-a žele ovoj disciplini, koja kombinira super G ili spust sa slalomom, udahnuti novi život. To je svakako dobra vijest i za našeg Ivicu Kostelića koji je bio dominantan u kombinaciji zadnjih godina, a i aktualni je vlasnik malog globusa.

Inače, razlog za smanjivanje broja kombinacijskih utrka su prigovori organizatora da nema dovoljnog zanimanja gledatelja i da je marketinški teško prodati tu disciplinu.

- To je vrlo zanimljiva disciplina, u to nema sumnje. Naša je namjera nastaviti s njom - poručio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper, a direktor muških utrka u Svjetskom kupu Günther Hujara je dodao:

- Uvjeren sam da se tu ne radi samo o sportskom modelu, nego i o vrlo dobrom poslovnom modelu.

Hujara ima plan kojim misli učiniti kombinaciju u Kıtzbühelu zanimljivijom.

- U petak ujutro bismo mogli imati uobičajeni super G čiji bi se rezultati računali i za kombinaciju. S time da bismo onda u petak navečer održali kombinacijskli slalom i napravili bismo od toga savršenu noćnu utrku - kazao je Hujara, upozorivši da bi manjak potpore kombinaciji mogao značiti i izbacivanje te discipline iz olimpijskog programa.

Izvor: Jutarnji list

KOMENTARI

Prijatelji