Red Purple Black

Iako je kriza, zimskih se radosti Hrvati ne žele odreći

IspisE-mail

TV PRILOG O ODLASKU NA SKIJANJE
Iako je kriza, zimskih radosti velik broj Hrvata ne želi se odreći i tek što su se vratili s mora već planiraju zimovanje. Prošle ih se godine skijalo oko 300 tisuća, a putničke agencije već bilježe porast prodaje aranžmana i do 15 posto. Gdje se ide i tko si odmor u snijegu može priuštiti?

S prodajom aranžmana putničke agencije  krenule su u kolovozu i već bilježe porast prodaje. Povratkom s ljetovanja mnogi su tako odlučili iskoristiti popuste od dvadeset posto i odmah isplanirali i zimovanje.  

- Prema prvim brojkama koje smo prikupili, ona je bolja nego u tom istom periodu prošle godine cijenimo da je 10 do 15 posto bolja smatramo se da će do kraja ostat to povećanje - izjavio je Boris Žgomba iz Udruge hrvatskih putničkih agencija.

300 tisuća Hrvata na skijanju

To znači da bi preko putničkih agencija na skijanje moglo više od 70 tisuća Hrvata, a ako se tome pribroje i oni koji će putovati u vlastitom aranžmanu i ove bi se godine u planinama moglo zabavljati oko 300 tisuća Hrvata.
Zbog prošlogodišnje nestašice snijega ide se na sigurno pa se biraju  skijališta koja imaju osiguran umjetni snijeg, a tradicionalno top destinacije su Austrija, Italija,susjedne Slovenija i BIH, a raste popularnost i za Francuskom gdje se za manje od 1000 kuna može dobiti 7 noćenja i skijaška karta.

- Tu vidimo promjenu u odnosu na prošle godine kada su Francusku birali mladi željni zabave željni'boardanja' i slično sada sve više obitelji odlaze usprkos udaljenosti - tvrdi Nikolina Frklić iz putničke agencije Atlas.

Većina će na skijanje za vrijeme školskih praznika, a cijene ovise o destinaciji i smještaju.
Tek rijetki će ovaj sport platiti gotovinom - većina će zimski provod još dugo otplaćivati.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji