Red Purple Black

Zimski uvjeti na cestama

IspisE-mail

PAO PRVI VEĆI SNIJEG
Iako smo snijeg svi očekivali prije, on nam je stigao jučer. Padao je u gotovo cijeloj zemlji, osim na obali. No, prognostičari na očekuju da će se on zadržati, tek u Gorskom kotaru i Lici.

Zimski uvjeti na cestama

Od 08.40 (ponedjeljak) sati samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, zbog olujnog vjetra i snijega.

Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:
- dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera, te
- dionica Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale od Bakra do Karlobaga (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Od 7 sati ukinuti su zimski uvjeti na:
- autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, te
- staroj cesti kroz Gorski kotar D3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Kikovica. Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera Rijeke prema unutrašnjosti mogu voziti starom cestom kroz Gorski kotar u punoj dužini ili starom cestom kroz Gorski kotar do Delnica i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb, i obrnuto. (HAK)

U BIH

U većem dijelu BiH ovoga jutra promet se odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolniku. Na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine pada kiša sa susnježicom. Apaeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Studen u Europi odnosi živote

Zima je i u Europu ove godine stigla ranije nego inače. Najgore posljedice su u Poljskoj gdje je snježno nevrijeme prouzročilo smrt triju osoba, od kojih je jedna beskućnik. Bez struje je ostalo oko 70.000 ljudi.

Prvi snijeg koji pada i u nižim predjelima Austrije izazvao je kaos na prometnicama diljem zemlje. U više od 100 prometnih nesreća, jedna je osoba izgubila život. 

Obilan snijeg i udari vjetra u francuskim Alpama i na jugu zemlje ostavili su bez struje desetke tisuća stanovnika te izazvali poteškoće u prometu. U nevremenu na jugu nestao je dvanaestogodišnji dječak te jedan surfer. Dvoje studenata poginulo je u bujici koja je nakon jakih pljuskova zahvatila sveučilišni kampus u Toulonu.

Snijeg je uzrokovao kaos i u Češkoj gdje su neke ceste zatvorene, a vlakovi kasne, kao i u Italiji i Švicarskoj. U posljednja 24 sata u Švicarskoj je bilo više od 60 prometnih nesreća zbog vremenskih uvjeta. (HRT)


Foto: Index

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji