Red Purple Black

Bjelašnica: U susret zimskoj sezoni

IspisE-mail

NOVOSTI I S IGMANA
Pripreme za zimsku sezonu na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici ubrzano teku, a u poduzeću ZOI '84 kažu da će ove godine posjetiteljima moći ponuditi nove atrakcije.

Kako je kazao Salko Hasanefendić, direktor poduzeća, do sada je završeno dosta posla, ali očekuje ih još mnogo radova kako bi sve bilo spremno za prve skijaše.

Dva bazena

Jedna od najljepših skijaških staza na Bjelašnici "Kolijevka", kako kaže Hasanefendić, proširena je i uređena prema europskim standardima. U planu su i organizacije natjecanja te škole skijanja za djecu.

- U tijeku su i radovi na dječjim parkovima na Malom i Velikom polju te u Babinom dolu. Vrlo nam je važno da budu spremna i mala skijališta za djecu. Također, postoji jedna privatna inicijativa za postavljanje ledene plohe za klizanje kod hotela "Han" i nadam se da će se i to dogoditi ove sezone. Bila bi to lijepa atrakcija, da imamo i led na Bjelašnici - kaže Hasanefendić.

On navodi da je za Bjelašnicu potrebna velika količina vode koju im je preskupo dovoditi iz grada pa su pri kraju radovi na izgradnji dva velika bazena.

- Do proljeća ćemo pružiti mrežne instalacije za vodosnabdijevanje i rad snježnih topova. Završili smo i servisiranje liftova i opreme. Sad očekujemo državne i federalne inspektore da nam daju ateste i potvrde da je sve uredu. Nadam se da će žice i staze biti mnogo ugodnije ove sezone - pojašnjava Hasanefendić.

Bolja ponuda

U tijeku je i rad na proširivanju ugostiteljsko-turističke ponude, a Hasanefendić kaže kako se nada da će i hotel "Bjelašnica" biti otvoren ove godine.

- Tako bismo imali dva-tri dobra hotelska kapaciteta. U tijeku su pregovori s direktorima hotela i vlasnicima restorana. Dajemo podršku onima koji su u krizi, kao što je hostel "Feri". Pripremljen je i naš objekt na Malom polju na kojem smo renovirali restoranski i vanjski dio, tako da će biti mnogo bolja ugostiteljsko-turistička ponuda - navodi Hasanefendić.

Uređen i vrh

U pripremi su i staze za četverotočkaše i motorne sanke, što će pružiti bolji ambijent onima koji se bave ovim sportom.

- Cestu smo istamponirali od "Maršala" pa sve do vrha Bjelašnice. Put do vrha će biti u funkciji ljeti, a nadam se da će i zimi biti od koristi i za motorne sanke i četverotočkaše. I sam vrh smo ove godine uredili - kaže Hasanefendić.

Izvor: Bhski.ba

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji