Red Purple Black

Prvo ovogodišnje izviješće sa Vlašića...

IspisE-mail

Vlašić, a posebno ski centar Babanovac je i ove godine bio jedno od najvećih radilišta u BiH. Nezainteresiranost lokalnih organa vlasti dovela je do pojave masovne gradnje objekata na lokacijama na kojima se prethodno nije nalazio neki drugi objekt, što je u konačnici rezultiralo ogromnim brojem novih objekata.

Po žurnoj proceduri usvojen je prijedlog regulacionog plana, te se uspjela obustaviti "divlja" gradnja ali je nepravovremeno donošenje istog, nanijelo velike štete samome izgledu ski centra. Pored ulaganja ogromnih sredstava u nove objekte, izostala su osnovna ulaganja u poboljšanje ponude ski centra. Ceste, parking prostori, vodovod , kanalizacija, ostali su u istome stanju kao i prethodne sezone, a rukovodstvo poduzeća "Vlašić ski doo", iako je od općine dobilo potrebne koncesije za gradnju novih ski liftova u pravcu vrha Vlašića (Paljenik 1943 n/m), nije uspjelo da osigura potrebna materijalna sredstva za nabavku planirane sjedišnice, tako da i po pitanju vertikalnog transporta i samih ski staza ostaje nepromijenjeno stanje.

Da sve ovo ne bi ostalo u negativnom tonu, spomenimo i da je navedeno poduzeće postalo vlasnik nekadašnjeg najprepoznatljivijeg objekta na Vlašiću, objekta "Vlašićka koliba", te će se pokušati dovršiti renoviranje ovog objekta prije početka sezone.

Od novih smještajnih objektata potrebno je izdvojiti Hotel Sunce, koji se nalazi neposredno uz stazu Baby ski-lifta, te renovirani Hotel Borovo. Veliki dio objekata već je izdat za doček Nove godine, ali potražnja svakim danom raste što pored navedenih problema ipak najavljuje još jednu uspješnu sezonu na Vlašiću, planini koja ima dušu.

Villa Stella više ne postoji. Kupljena je od strane vlasnika najbolje ćevapdžinice u Travniku (za mene i jedine), kompletna je srušena i gradi se potpuno novi objekt.

Za dalmacijaSKI.com: Benjamin 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji