Red Purple Black

Bez glasa s Kolašina, na Žabljaku najavljuju rad

IspisE-mail

CRNOGORSKA SKIJALIŠTA S PROBLEMIMA
Hoće li Dubrovčani i ostali stanovnici najjužnijeg dijela Dalmacije imati priliku i ove godine skijati na Kolašinu, u ovom trenutku, iako je snježna sezona pred vratima, nitko ne zna sa sigurnošću odgovoriti.
Različiti mediji s područja Crne Gore cijelo su ljeto i jesen izvještavali o nesređenim odnosima I financijskim problemima skijališta, a do nadležnih ni nakon nekoliko pokušaja nismo uspjeli doći. pa se tako da zaključiti kako je i ovo crnogorsko skijalište podleglo sličnim problemima kao i neka druga skijališta na području bivše države.
 

Kolašin
 
Da je stanje na Kolašinu upitno za rad ove sezone, govore podaci da je ovaj skijaški centar zadužen za nekoliko milijuna eura, od čega djelatnicima već duže vremena nisu isplaćene plaće, a dugovi za račune su dosegli vrtoglave visine. 
 
Za razliku od nekih drugih skijališta, u kojima su problemi nastali jer su još uvijek pod patronatom država, koje u proračunima nemaju sredstava za djelovanje skijališta, na Kolašinu je 2007. godine izvršena privatizacija skijališta Jezerine, no od iste nije bilo previše dugoročne koristi za zimski turizam.
 
Kao dokaz u konstataciji pojedinih novinara kako od rada Kolašina ove sezone neće biti ništa, poslužila je i činjenica da su se u ranijim godinama do početka studenog obavili svi poslovi na uređenju skijališta, dok ove godine još ništa nije niti započeto.
 

Žabljak
 
Ni drugo veliko crnogorsko skijalište, ono na Žabljaku, koje je pod upravom dioničarskog društva Durmitor, nije imuno na slične probleme. Na tom skijalištu, nekoliko je puta bio raspisan natječaj za koncesiju skijališta Savin kuk, a tek nedavno priveden je kraju. No sa tog skijališta ipak stižu vijesti kako će skijalište biti spremno za ovogodišnju sezonu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji