Red Purple Black

Mjere se prvi stabilniji centimetri

IspisE-mail

STIGLA ZIMA I SNJEŽNE PAHULJE
Početak ovog vikenda obilježile su značajne snježne padavine u gorskom dijelu Hrvatske, a snijeg je, iako u nešto manjim količinama, zabijelio i planine u BIH. Snijeg je nastavio padati i u nedjelju, a veće ga se količine očekuju na samom kraju vikenda te u narednim danima.

Na predjelu Gorskog kotara snijega je palo nekoliko desetaka centimetara te je stvorio probleme u opskrbi strujom i prekidu telefonskih veza stanovnicima pojedinih naseljenih mjesta. Za razliku od struje i telefona, prema informacijama s terena, stanovnici nemaju problema s prometovanjem jer su zimske službe ovaj snijeg dočekale spremne, no nadležni naglašavaju da je zimska oprema obavezna u većem dijelu kontinentalne Hrvatske.

Snijega ima i u drugim krajevima Hrvatske, a prema prognostičarima u noći s nedjelje na ponedjeljak moguć je i u dijelovima Slavonije te mjestimično u Dalmatinskoj zagori i zaleđu Istre.

Snijeg je pao i u BIH, a prema izvješću federalnog meteorološkog zavoda, ima ga i na Bjelašnici i na Jahorini dok je na Vlašiću i Kupresu tek ponešto zabijelio travu.

Zbog nižih temperatura i oblačnog vremena, prognostičari najavljuju krajem nedjelje snijeg u sjeverozapadnom dijelu BIH, dok će ga u noći na ponedjeljak biti u većem dijelu zemlje, osim u Hercegovini.

I u Bosni i Hercegovini stručnjaci predviđaju da će se, uz sporadična razvedravanja, snježno vrijeme također nastaviti tijekom prve polovice nadolazećeg tjedna.

Iako će snijeg izazvati poneki problem, skijaši mogu biti zadovoljni jer je zima napokon stigla na vrata, a s njom i snježne oborine neophodne za njihove aktivnosti.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji