Red Purple Black

Gradi se skijalište u Gorskom kotaru

IspisE-mail

NAJAVLJUJU NAJVEĆE SKIJALIŠTE U HRVATSKOJ
Kako javlja Večernji list, pokraj auto ceste Zagreb - Rijeka, u blizini tunela Tuhobić, slijedeće godine započinje izgradnja najvećeg skijališta u Hrvatskoj, a ta investicija tvrtke Sport park Fužine biti će teška oko 15 milijuna eura.

Skijalište će biti smješteno na brdu Jelenčić, a na njemu će se naći dva četverosjeda i pet vučnica, a gradit će se i pripadajući objekti. Staze će se protezati na 15 ha, dok će njihova dužina iznositi između 6 i 7 km. Kapacitet skijališta biti će oko 5 tisuća skijaša.

Područje na kojem će niknuti skijalište nalazi se na nadmorskoj visini od 750 do 1100 metara, ali povoljna klima i ulaganje u tehnologiju garantirat će skijašima više od 3 mjeseca skijanja. Prema planovima skijalište će opsluživati 22 topa za umjetni snijeg sa 1.8 km cjevovoda, koja će se napajati iz postojećeg jezera Lepenice i dva manja jezera.

Investitori, obitelj Sihtar iz Opatije, planirali su da buduće skijalište bude prilagođeno obiteljskom odmoru na snijegu, ali neće zaboraviti niti zahtjevnije skijaše.
Masterplan skijališta Jelenčić izradila je austrijska konzultantska kuća koja je osmislila oko  70 skijališta u Austriji. Za ovo skijalište radila se i meteorološka analiza te Studija, koja je predvidila mogućnosti i probleme, te načine njihovog rješavanja, poput prevlačenja tla posebnim humusom.
Studija je predložila i rad skijališta tijekom cijele godine, odnosno sadržaje koji će biti aktivni tijekom ljeta, a prema projektu sagradit će se i hotel sa 160 ležajeva te apartmansko naselje. Budućim gostima neće ni more biti daleko, jer se na južnoj strani nalazi grad Bakar.

Tvrtka Sport park Fužine prije mjesec dana dobila je lokacijsku dozvolu za skijalište, te slijedi potvrda glavnog projekta i izdavanje građevinske dozvole..

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji