Red Purple Black

Vikend bez skijanja na skijalištima u BIH i Hrvatskoj

IspisE-mail

STAZE SE PRIPREMAJU ALI NE ODGOVARAJU POTREBAMA
Iako su se mnogi ponadali da će nakon proteklih snježnih dana imati priliku skijati na nekom od skijališta u okruženju, morat ćemo ih razočarati jer uvjeti na skijalištima ne odgovaraju potrebama ugodnog i sigurnog skijanja pa se tako otvaranje sezone na skijalištima u Hrvatskoj i BIH prolongira do daljnjega.

Na kupreškoj Čajuši u ovom trenutku ima oko 9 cm prirodnog snijega, temperature su nekoliko stupnjeva ispod nule, a sustav umjetnog zasnježavanja je u funkciji već nekoliko dana.

- Međutim, unatoč što su sve snage aktivirane na uređivanju staza, one su daleko od pogodnih za skijanje. Osim toga prognostičari najavljuju velike snježne padavine u subotu, tako da trenutno stanje nije za skijanje. Ako se ovakvo vrijeme nastavi i dalje mi ćemo ulagati sve napore da se staze osposobe što prije, ali nećemo skijalište otvarati dok one ne budu „tip-top“ – kazao je Tomislav Bagarić sa skijališta hotela Adria ski.

Slično stanje je i na Vlašiću, gdje se u četvrtak počelo sa zasnježavanjem kritičnih točaka uz pomoć četiri topa, a nadležni na tom skijalištu nadaju se dodatnim centimetrima prirodnog snijega kako bi se skijalište možda otvorilo za osam dana.


Na Čajuši u ovom trenutku ima oko 9 cm prirodnog snijega

Na Jahorini ima 25 cm snijega i na njihovim skijaškim stazama su u tijeku pripreme staza, ali ni one nisu adekvatne za skijanje. U Olimpijskom centru Jahorina kazali su nam kako se i oni nadaju dodatnom prirodnom snijegu, kako bi uz postojeće topove za umjetno zasnježivanje, mogli razmišljati o otvaranju za tjedan dana.

U Hrvatskoj još nema najava o otvaranju skijališta poput Sljemena, Bjelolasice ili Platka, ali svi koji bi željeli jedan dan vikenda provesti na makar jednoj snježnoj padini u Hrvatskoj, mogu skoknuti do Petehovca pokraj Delnica i tamošnje plave staze na kojoj je u četvrtak počelo skijanje.

U susjednoj Sloveniji ovog je vikenda najavljeno otvaranje skijališta u Kranjskoj gori, a u funkciji će biti žičare Mala Mojca i Kekec, tri staze na skijalištu Krvavec te isto toliko na Rogli.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji