Red Purple Black

Zameo nas snijeg: U Zagrebu 40 centimetara novog snijega, zabijelila se i Istra

IspisE-mail

KAKO je i najavljeno, zameo nas je snijeg. Na sjevernom Jadranu puše olujna bura s orkanskim udarima. Najviše novog snijega napadalo je na mjernim postjama Crni Lug-Risnjak i Parg-Čabar (42 centimetara), a slijedi zagrebački Grič s čak 38 centimetara.

Čitatelj iz Zaprešića javio nam se s fotografijama iz svoga mjesta te napisao da je ondje izmjerio preko 50 centimetara snijega!

U većem dijelu zemlje sinoć je počeo padati gusti snijeg koji je uzrokovao velike probleme u prometu. Kako javlja DHMZ, snijeg će nastaviti padati i tijekom dana, posebice u prvome dijelu.

Debljina novog snježnog pokrivača u nizinama je između 10 i 30 centimetara, u Gorskom kotaru i Lici od 30 do 50, a na obalama sjevernoga Jadrana i na otocima bližim obali od 1 do 10. U unutrašnjosti su moguće snježne vijavice i zapusi te poledica i neposredno smrzavanje snijega i susnježice.

U Dalmaciji se očekuje uglavnom kiša, nerijetko i obilna.

Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, sredinom dana s jakim i olujnim udarima. Na sjevernom Jadranu očekuje se jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Na srednjem u početku jak i olujan južni vjetar, prolazno jaka tramontana, a zatim će postupno okretati na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka u kopnenom području i uz obalu Hrvatskog primorja uglavnom će biti između -5 i 0, a drugdje na Jadranu većinom od 2 do 7 Celzijevih stupnjeva.

 

Izvor: Index.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji