Red Purple Black

Startalo Blidinje, kreće i Vlašić te Jahorina

IspisE-mail

OPTIMISTIČNO ZA NESTRPLJIVE SKIJAŠE
Znatne količine snijega pale su u proteklim danima diljem Hrvatske i BIH te tako stvorile mogućnosti da s radom počnu neka manja skijališta, koja uglavnom ovise upravo o količinama prirodnog snijega, pa je tako, unatoč što se prošle godine na njemu žičara nije upalila niti jednom, prvo u BIH s radom startalo skijalište na Blidinju.

Sunčani nedjeljni dan na Blidinje je doveo desetke gostiju, a samo su cestovni problemi onemogućili i veći broj skijaša iz Hercegovine i Dalmacije da uživaju u svim ljepotama Risovca. Na stazi na Blidinju mjeri se 50 cm snijega, a kako su najavili nadležni početkom ovog tjedna u pogonu će biti i ostali dio skijališta.

Skijalo se u nedjelju i na malom skijalištu u Prigorcu u blizini Ivanca, gdje je također snijega bilo oko pola metra, a u snijegu su uživali i stari i mladi.
Petehovac pokraj Delnica, iako je s radom započeo u četvrtak, u nedjelju je zatvorio svoja vrata jer je zbog neprohodne ceste s visokim snježnim nanosima, bilo nemoguće doći do skijališta.

U utorak, prema najavama s Babanovca kreću i ski liftovi Babanovac I i II te Markovac na Vlašiću, a od srijede je najavljeno i noćno skijanje. Isto tako najavljeno je i pokretanje vertikalnog transporta na Jahorini, gdje će u utorak biti besplatno skijanje.
Za ponedjeljak rad su najavili na malom skijalištu Kozara, gdje su pozvali sve da im se pridruže na noćnom skijanju, besplatnom ove prve večeri.

Sa Stožera su početak rada žičare najavili za petak, a narednog vikenda planira se skijanje i na Čajuši, te nekim drugim skijalištima, dok je 22. prosinca najavljen početak rada na Bjelašnici, Igmanu, Platku i Sljemenu.

Foto: Blidinje.net

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji