Red Purple Black

Skijalište Krasno spremno dočekuje novu sezonu

IspisE-mail

KRASNO – Skijalište u Krasnu priprema se za ovogodišnju skijašku sezonu, a kako saznajemo svi potrebni radovi bit će dovršeni do konca ovog mjeseca. Nakon toga čeka se samo prvi snijeg.
Da podsjetimo, skijalište i vučnicu, koja je dvadesetak godina bila izvan upotrebe, lani je ponovno pokrenuo Vladimir Tomaić, inače poznati proizvođač krasnarskog sira. Vučnicu je od Grada Senja dobio pod koncesiju putem natječaja i uložio znatna financijska sredstva u njeno aktiviranje, kao i popratne sadržaje na skijalištu.

   Tako su se skijaši lanjske skijaške sezone i u praksi mogli uvjeriti u potencijale skijaških terena koje nudi Krasno, a time je istovremeno samo dodatno potvrđena utemeljenost Studije o razvoju zimskog i planinskog turizma, što ju je izradilo Ministarstvo turizma i u kojoj se Krasno na sjevernom Velebitu svrstava kao jedno od 15 budućih zimsko-planinskih centara Hrvatske.

    Radovi koji se trenutno izvode na vučnici obuhvaćaju redovan servis, odnosno pregled ležajeva, guma i hidraulike na opremi. U tijeku je i zaštitno bojanje, a uređuju se i proširuju i skijaške staze te postavlja plastična cisterna za vodu uz ugostiteljski objekt na skijalištu. U pripremne radove ukupno će se uložiti oko 15 tisuća eura.

    Unatoč tome što je lanjska ski-sezona u Krasnu relativno kratko trajala i što je na svojevrstan način bila pokusna, nesumnjivo je da je krasnarsko skijalište koje se nalazi na oko tisuću metara nadmorske visine, pobudilo zanimanje i interes ljubitelja snijega i skijanja. Štoviše, ove se godine radi skijanja bilježe i prve skupne rezervacije smještajnih kapaciteta. Tako će uz učenike, u terminu nakon školskih praznika u Krasnu boraviti i djeca predškolske dobi, koja će dolaziti preko agencija u kontinuitetu od šest tjednih turnusa. Mnogi od njih će prvi put stati na skije, a skijanje će učiti u za njih organiziranoj Školi skijanja.

    Za skijalište ima puno i individualnih upita. Skijaši se interesiraju o mogućnostima skijanja i smještaja u Krasnu koje danas nudi oko tristo visokokvalitetnih ležajeva u sobama i apartmanima. U prilog skijalištu u Krasnu ide i autocesta Zagreb – Split, koja je primjerice Krasno približila Zagrebu na nepuna dva sata vožnje automobilom. 

   Tomaić ističe kako je u tijeku i izrada prospekta krasnarskog skijališta, kao i WEB stranice s aktualnim informacijama, što će pridonijeti njegovoj daljnjoj popularizaciji.

Izvor: Novi list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji