Red Purple Black

U nedjelju kiša?

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesSTANJE NA SKIJALIŠTIMA UOČI VIKENDA
Prema prognostičkim najavama ova će subota biti u znaku snijega i niskih temperatura, no već u nedjelju predviđaju se kišne kapi i temperature poviše nule, koje bi skijašima na većini skijališta u BIH i Hrvatskoj mogle pokvariti snježni užitak.

Inače u petak ujutro snijega je bilo i više nego dovoljno na svim skijalištima. Na onima na Kupresu, odnosno Čajuši, Stožeru i malom skijalištu Kupres ski bilo ga je između 40 i 60 cm, na vlašićkom Babanovcu bilo ga je 40 cm, a na Markovcu i više. Na Jahorini je snježni prekrivač dostigao visinu od 140 cm, a na pojedinim predjelima Bjelašnice od 80 do 130 cm.

Na Blidinju ga ima preko pola metra, a na Rostovu više od 30 cm.

Brusnica se može pohvaliti sa 70 cm snijega, a između 40 i 60 cm ima ga i na Busovačkim stajama, Pridolcima i Raduši. Sva ova skijališta u petak su bila otvorena.

I na hrvatskim skijalištima snijega ima dovoljno. Na Platku sa 40 cm snijega pripremaju staze za vikend. Na Sljemenu rade sve staze pa tako i trosjed te Bijela vučnica. Rade i skijališta u Gorskom kotaru i Lici, no i dalje se ne pali vučnica na Mukinju. Na Bjelolasici, iako ima 70 cm snijega može se tek sanjkati, ali im je dodatne probleme izazvalo urušavanje šatora pod velikim snježnim teretom.

Ako se odlučite u narednim danima otići na neko od skijališta, nadležni savjetuju oprez na cestama iako su zimske službe u pogonu, jer u svim planinama i dalje pada snijeg.


Čajuša Kupres


Blidinje


Vlašić


Jahorina

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji