Red Purple Black

Bez puno razmišljanja, slijedi skijaški vikend

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesIMA SNIJEGA I ZABAVE
Sredina veljače skoro svake godine  obilježena je obilnim snijegom na skijalištima u BIH, Hrvatskoj i Sloveniji pa je takva situacija i ove godine te se skijaši ne trebaju pitati hoće li na skijanje, već gdje će na skijanje.

A izbor je veliki, od jednodnevnog skijanja do skijanja preko vikenda kada se može otići i na neko udaljenije skijalište.

Sa svih skijališta čiji rad pratimo, u petak smo dobili informacije kako su svi spremni za nadolazeći vikend, staze su uređene, ugostiteljski i smještajni kapaciteti spremni, putevi su prohodni, a snijega svugdje ima uglavnom od 50 do 100 cm.

I meteorolozi najavljuju povoljno vrijeme s mogućim manjim snijegom u subotu, sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom manje snage te dnevnim temperaturama od -5 i niže. Sunca tek povremeno može biti na najistočnijim skijalištima  tijekom nedjelje.

Dalmaciji na pragu

Na Čajuši će tijekom vikenda raditi svi kapaciteti u očekivanju brojnih gostiju iz Dalmacije i Hercegovine. Nakon kraćeg prekida bez problema funkcionira i skijalište Stožer-Vrana, gdje je tijekom vikenda sve u znaku skijanja, ali i zabave.


Čajuša

Na Blidinju je također sve spremno za kako pretpostavljaju, rekordan broj posjetitelja. Za one koji dođu vikend provesti u ovom parku prirode, u subotu će u Hajdučkim vrletima biti organiziran maskenbal.

Maškare će već večeras, u petak, boraviti i na Rostovu, gdje će na velikom maskenbalu sudjelovati maškare iz Kaštela i Dalmatinske zagore.

Zanimljivo i malo dalje

Na Vlašiću će, kao i svakog vikenda sa snijegom,  također biti puno zabave i skijanja, a za nove goste spremne su staze i objekti na skijalištu Raduša.

Skijaši koji u subotu odu na Brusnicu imati će priliku sudjelovati u tradicionalnom natjecanju u spravljanju kotlića. Oni koji se pak odluče za odlazak na Busovačke staje ili Pridolce moći će uživati u velikim količinama snijega i uređenim stazama.

I ovaj vikend će na Jahorini proteći u znaku mladih, jer su pred nama završni dani 13. Studentske zime. Većina kapaciteta biti će tijekom vikenda u funkciji i na Bjelašnici, gdje također očekuju veći broj skijaša.


Blidinje

Na zapadu suho

Na Sljemenu će raditi dio staza, a prema najavama bez problema bi trebao proteći i vikend u Gorskom kotaru, odnosno Petehovcu. Ovog vikenda skijat će se i na Platku, a svi koji dođu na ovo skijalište ski kartu moći će koristiti i za klizalište u Delnicama tijekom slijedećih sedam dana.

U Sloveniji svi centri rade, a na njihovim skijalištima očekuje se suho i hladno vrijeme tijekom cijelog vikenda.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji