Red Purple Black

Neki kažu kiša, drugi prognoziraju snijeg

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesTKO JE JAČI, PRIRODA ILI ŽELJE
I dok neke meteoprognoze, poput YUBC, najavljuju da je vikend pred nama u znaku kiše na većini skijališta, one druge, poput Freemeteo, najavljuju snijeg i susnježicu, pa će odluku o odlasku na skijanje u narednim danima, skijaši ipak morati donositi u zadnji tren.

U petak su radila sva skijališta u okružju, u kojima su ove godine stvoreni uvjeti za skijanje, bilo je hladno s ponekom pahuljom snijega i nešto jačim sjevernim vjetrom, te sa suncem tek na pojedinim planinama poput skijališta na Blidinju.

Skijalište je bilo zatvoreno na Platku gdje je zbog lošeg vremena i jakog vjetra transport bio u mirovanju i gdje su se u petak čistili prilazni putevi. Rad skijališta najavili su čim vremenske prilike dozvole, pa će se tako vjerojatno u nedjelju održati test promocija skija američkog proizvođača K2, u kojima će uživati poklonici freeride i freestyle skija.

Sljeme je u petak radilo, a na stazama je bilo više od 90 cm snijega.

Sniježnog pokrivača od 50 cm pa do značajnih 150 cm, bilo je skoro na svim skijalištima, pa su tako u petak radili manji centri Raduša, Rujište, Rostovo, Brusnica, Busovačke staje, Petehovac, Kozara, Pridolci i drugi.

Radili su i Stožer, Blidinje, Vlašić. Čajuša (na kojoj dvosjed još nije u funkciji), Jahorina i Bjelašnica, na kojoj će se u subotu, s početkom u 17 sati održati zanimljivi spektakl Red Bull – jump & freez sa prijavljenih četrdesetak sudionika.

Ako kiša bude dozvolila, na svim skijalištima i ovog vikenda biti će zanimljivo i nadasve aktivno.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji