Red Purple Black

PRVI SNIJEG!

IspisE-mail

Premda nije iznenadio, prvi snijeg u Hercegbosanskoj županiji donio je i prve brige. Najviše snijega palo je u Kupresu, a bilo ga je i u Tomislavgradu i Glamoču. Visina snijega u Kupresu u prijepodnevnim satima bila je oko 5 cm, dok je u popodnevnim satima nastavio padati. Popodnevni pad temperature ispod ništice nagovješćuje mogućnost poledice na kolnicima. Budući da je snijeg pao dva dana nakon službenog početka zimske sezone službe zimskog održavanja cesta bile su spremne.

Razmješteni na sedam punktova radnici zimske službe i ove zime spremno će se suočiti s teškoćama u prometu izazvanim snijegom i ledom. Ono što najviše zabrinjava zimsku službu, a i sve one koji prometuju preko Kupresa, tunel je Kupreška vrata koji je zatvoren zbog rekonstrukcije.

Takvo bi stanje, po najavi izvođača radovam trebalo potrajati do sredine prosinca, a do tada će se prometovati makadamskom obilaznicom u dužini oko četiri km. Radi se o sporom, trošnom planinskom putu punom oštrih zavoja, koji su i bez snijega teško savladivi za tegljače i kamione s prikolicom. Premda smo tamo zatekli strojeve za čišćenje snijega vlada opravdana bojazan da bi u slučaju obilnijih snježnih oborina prometovanje tom prometnicom, koja se nalazi na oko 1200 metara nadmorske visine, bilo gotovo nemoguće, pogotovo za kamione i tegljače.

Čak se nagađa da bi u slučaju obilnijih snjegova promet kroz tunel krenuo i prije završetka radova.

Dražen MAMIĆ, Večernji list


Snijeg i na Vlašiću

Jučer je padao snijeg i na Vlašiću. Sinoć je temperatura bila -4. Na samome Babanovcu visina snježnog pokrivača iznosila je 2 cm.

Vlasnici svih objekata na Vlašiću ubrzano privode radove kraju, tako da je, između ostalog, za 23.11.2005. planirano otvorenje novog hotela Sunce. Putujući sa Babanovca prema Turbetu uočio sam vozila GP "Cara" koja su vršila posipanje kolnika kako bi spriječili stvaranje poledice. Za nadati se da ce ovo poduzeće i u predstojećoj sezoni vršiti održavanje ove dionice, obzirom da za isti posao odrađen u sezoni 2004./2005. zaista zaslužuju najviše ocjene.


Započeti radovi na rekonstrukciji "Vlašićke kolibe"

Za DalmacijaSKI.com: Benjamin


Vrijeme i visinu snijega od danas možete pratiti i na DalmacijaSKI.com na stranicama Kupres i Vlašić.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji