Red Purple Black

Završena duga i uspješna sezona na Sljemenu

IspisE-mail

U NEDJELJU OZNAČEN KRAJ
Skijaška sezona trajala je, s kratkim prekidima, od 22. prosinca do 14. travnja, što je ukupno 110 dana skijanja ili čak 40 dana duže nego prošle godine. Na Sljemenu je skijalo oko 35 tisuća skijaša, odnosno 30% više nego lani, a za programe klubova i saveza ostvareno je preko 1100 sati što je 40% više nego prošle godine.

To je kratki rezime aktualne skijaške sezone na Sljemenu koja je u nedjelju, snowboard natjecanjem i gradonačelnikovim obilaskom, službeno završena.- Uz sve rečeno, potrošnja voda je smanjena za oko 30 posto jer nam je ove godine i vrijeme išlo na ruku – zadovoljno je komentirao gradonačelnik Milan Bandić dodavši da su topovi za zasnježivanje radili 30 dana.

Nakon vožnje trosedežnicom i uživanja u vratolomijama bordera, gradonačelnik je najavio da će za dvije godine projekt Sljeme, nakon uređenja staza i etabliranja Snježne kraljice koja je već tradicija, biti konačno zaokružen i to obnovom žičare koja će kretati sa Dolja i ići sve do Vidikovca. Međustanica će biti bivša plućna bolnica Brestovac koja će biti uređena za potrebe priprema sportaša. Prema najavi gradonačelnika, do proljeća iduće godine bit će raspisan natječaj za koncesiju za žičaru.

Također, za dvije godine osigurat će se i 30 tisuća kubika novih vodnih kapaciteta, a do sljedeće godine Zeleni spust uredit će se za potrebe bordera.

Projekt Sljeme mogao bi se najkraće opisati kao projekt koji približava Zagrepčane Medvednici i Medvednicu Zagrepčanima, zaključio je gradonačelnik Bandić.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji