Red Purple Black

Utrka po snijegu

IspisE-mail

VIDJELI SMO SNIJEG U MAJU
Iako vrijeme ni na startu nije bilo obećavajuće, uvjetima koji su natjecatelje Planinske utrke Makarska Vošac dočekali, nisu se mogli nadati ni u najluđim snovima.

Na startu utrke, kojom se obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH, a koja se održala u organizaciji Parka prirode Biokovo i atletskog kluba Sv. Marko pojavilo se preko 40 natjecatelja koji su trebali proći stazu  dugu 8,6 km i svladati 1440 metara nadmorske visine jer utrka kreće sa makarske rive, a završava na vrhu Vošac.

 Već nakon prvog dijela staze, u blizini starog sela Makar natjecatelje je dočekala kišica koja je poslije prerasla u pljusak, da bi nakon nekog vremena se pretvorila u snijeg. Ništa ne bi bilo čudno da pričamo o utrci koja se dogodila ove zime, međutim utrka se održala ovaj vikend 26.05., koji će ostati zabilježen kao najhladniji vikend na ovaj datum, od kada je uvedeno praćenje temperature.

Za doživljaj utrke pitali smo Matu Vodanovića, jednog od sudionika: Trka je počela lipo do Makra, a zatim počela kiša manja, pa sve veća. Nakon izlaska iz šume počeo padat skoro gust snig do vrha Vošca. Kad smo došli gori na cilj dočekali su nas ekipa iz GSS-a i SAK Extrema te nas pokrili dekama da se ugrijemo jer većina nas je trčala u kratkim rukavima. Za povratak su nam dali crne vreće za smeće da imamo se ogrnut za vrijeme silaska.
Kad smo se počeli spuštat već je bilo  dosta snijega i trebalo je pazit da se ne sklizne.“

Unatoč nimalo ugodnim uvjetima Vodanović upućuje  pohvale organizatoru AK Sveti Marko na organizaciji.

Pobjednik utrke je Stephan Tassani Prell iz njemačkog tima Salomon koji je do vrha došao za 1:04:37, ispred Marinka Duke iz AK Solin 1:05:22. Kod žena najbrža je bila Danijela Černić iz AK Slavonija Žito s vremenom 1:20:15.

U kategoriji kadeta, pobjednik je bio četrnaestogodišnji Ante Bašković iz kluba domaćina, dok je kod juniora Nikola Polić iz AK Solin.

Izvor: adventure-sport.net

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji