Red Purple Black

Oglašen zakup skijališta na Blidinju

IspisE-mail

TRAŽI SE ZAKUPAC NA 20 GODINA
Nakon  više godina problema, u kojima je skijalište na Blidinju stagniralo, pa i propadalo, ovih dana je odlučeno  da se ovo hercegovačko skijalište ponudi u zakup na 20 godina.

Kako piše blidinje.net, javno poduzeće Park Prirode Blidinje d.o.o. objavilo je javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda za zakup organizacijske jedinice skijalište Risovac do 20 godina.
Javni poziv za zakup skijališta koje se nalazi na 1800 metara n.v. u podnožju Čvrsnice, a ima jedan lift te baby lift i tri staze za alpsko skijanje, objavljen je 5. rujna, a krajnji rok za podnošenje prijava je 15 dana kasnije.

Prema pozivu, u zakup se nudi skijalište Risovac koje se sastoji od skijališta s vučnicama i uređenim stazama, pratećih objekata uz skijalište (restoran na stazi, garaže za smještaj vozila i mehanizacije, planinski dom, bungalovi i pripadajući parking prostor) te pripadajuća osnovna sredstva i inventar.
Zakupnina nije određene već je varjabilna,  a zavisi od ostvarenog prihoda iz djelatnosti koja se obavlja na zakupljenom prostoru, a određuje se u postotku od ostvarenog prihoda te ne može biti niža od 10 % ostvarenog prihoda. Zakupnik će prigodom potpisa ugovora, na ime avansa platiti 130 tisuća KM, koji se uračunava kao plaćanje zakupnine.
Zainteresirani zakupci sve informacije mogu dobiti u JP Park prirode Blidinje, te na telefon 063/353-160.

Hoće li se na ponudu javiti zainteresirani i hoće li to značiti pomak naprijed u radu ovog, za Dalmatince jednog od omiljenijih skijališta u okružju, ostaje za vidjeti. Gosti se nadaju da će i unatoč mogućnosti da se zakupac ne odabere, ove zime Blidinje primati skijaše i pružiti im zadovoljstvo skijanja na stazama Risovca.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji