Red Purple Black

Snijeg posjetio skijališta u Italiji, pao i u Sloveniji

IspisE-mail

U IŠČEKIVANJU PRVIH PAHULJA
Ciklona Neven sredinom ovog tjedna označila je početak nove snježne sezone u Alpama. Tako je u utorak većina talijanskih skijališta u Alpama osvanula u snježnom pokrivaču, čija visina je iznosila uglavnom od 5 do 20 centimetara, a spustio se čak do 1500 metara nadmorske visine.

Osim talijanskih Alpi snijeg je pao i u susjednoj Sloveniji pa se na Kredarici u srijedu mjerilo čak 10 cm bijelop prekrivaća. Prolazna susnježica zabilježena je i na Sljemenu. Što se tiče stanja sa snijegom u BiH, vjerovali ili ne, još se prošlogodišnji snijeg  drži u krpama po Čvrsnici čemu svjedoče i slike u nastavku.


Čvrsnica (Blidinje.net)

Prvi snijeg ove sezone u najvišim planinama, odnosno statističko lepršanje pahulja moguće je već u noći s nedjelje na ponedjeljak. Za prve centimetre trebati će još pričekati, a kako se zasada čini, početkom listopada bi konačno mogli to i dočekati. Razlog tomu bila bi vrlo duboka i prostrana ciklona s centrom nad Skandinavijom koja bi u sklopu vrlo hladne fronte donijela u planine i prve centimetre, možda čak i na neka hercegovačka skijališta!
No, za sigurniju prognozu treba još neko vrijeme pričekati da zakoračimo prema zimi pa će i detalji bili poznatiji.


Čvrsnica (Blidinje.net)


Alpe – Monte Lussari


Slovenija - Kredarica

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji