Red Purple Black

PROGNOZA: Uskoro snijeg na skijalištima!?

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite images

PRED KRAJ TEKUĆEG TJEDNA MOGUĆ PRVI PRAVI ZIMSKI PRODOR
Kao što obično biva već u studenom, snijegoljubci svakim danom pregledavaju vremenske prognoze u nadi da će vidjeti snijeg u najavi. E pa za sve vas takve napokon imamo dobre vijesti!

Prema  zadnjim izlazima prognostičkih modela čini se kako bi pri samom kraju ovog tjedna moglo doći do prvog većeg prodora hladnog zraka sa sjevera Europe. S dolaskom hladnog zraka u Sredozemlje, trebalo bi doći do stvaranja ciklone.

To bi značilo da bi pri kraju nedjelje na skijalištima u BiH te na nekim višim hrvatskim skijalištima kiša trebala prijeći u snijeg koji bi padao i tijekom ponedjeljka/utorka. Na nekim višim skijalištima u BiH bi čak i prije. Ukoliko bi se ostvarili trenutni izračuni Europskog centra za srednjoročne prognoze vremena, tada bi primjerice na Jahorini palo oko 20-25 cm, a na Kupresu 10 - 20 cm snijega.

Ipak, s obzirom da se radi o prognozi za više od 5 dana unaprijed, prognostički modeli još uvijek nisu usuglašeni oko ove promjene. Iz tih razloga o ovoj mogućoj promjeni detalje ćemo iznijeti za nekoliko dana.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji