Red Purple Black

Gorski kotar: Palo 18 centimetara snijega u Begovom Razdolju!

IspisE-mail

Uz obveznu zimsku opremu u Gorskom su kotaru prohodne sve ceste. Snijeg je zabijelio područja iznad 700 metara nadmorske visine pa ga je tako u Begovom Razdolju, najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, palo 18 centimetara.

Danas se čistio snijeg pred kućama u Begovom Razdolju. Mještanima je, čini se, nedostajao. 'Ja volim snijeg inače. Skijam se, onda i klinci dođu tu isto, tako da se malo zabavimo', kazao je Anton Rogić iz Begovog radolja.
 
Prvi ovosezonski snijeg dao je posla stanovnicima Begovog razdolja. Nakon gotovo pola godine, ponovno su u akciji bile lopate. 'Previše mi je toga, ne mogu ni na cestu van, premokar je pa se skliže', kazao je Petar Grgurić.
 
 
Za ovakav posao treba se dobro pripremiti, a o tomu pak brine Antonova supruga - Viktorija. 'Već se i najeo, zato kida jako, neće neće gladan mora pomalo pojesti', kazala je Viktorija.
 
Tanki snježni pokrivač kao da je unio radost u mjesto u kojem žive uglavnom stariji stanovnici. 'Snijeg i nije tako velik, ali ove godine je dobro, još ga je i malo ove godine', kazao je Dragutin Vodopić.
 
Zasad ga je malo i pao je tek u višem gorju. Ljubitelji snježnih sportova tako će u nižim krajevima Gorskoga kotara još neko vrijeme trenirati na asfaltu.
 
 
 
Izvor: Dnevnik.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji