Red Purple Black

Što kažete na off-road fotelju za ludovanje po snijegu?

IspisE-mail

Postoji mnogo načina na koje se možete boriti sa snijegom koji samo što nije stigao a u nekim krajevima već je i počeo padati. Već sada na raspolaganju imamo razne motorne sanjke, 4x4 vozila opremljena gumama za snijeg pa čak i Segwaye opremljene posebnim gumama za snijeg. Ovih dana pojavilo se još jedno vozilo za snijeg koje ludošću i cool faktorom nadmašuje sve gore navedene a zove se Ziesel.

Ziesel je nova ludorija koju je proizvela austrijska tvrtka Mattro Mobility Revolutions. Trkaće sjedalo sa dva elektromotora, paketom baterija i gusjenicama savršeno je za skijaške staze, razgledavanje okoliša, cross-country ski staze, ma zapravo sve što možete zamisliti. A zamislite samo da sa Zieselom protutnjite po skijaškoj stazi na Kronplatzu tijekom hrvatskog tjedna?!

Ziesel je ujedno i prikladno odjeven za pojavljivanje na kakvom elitnom skijalištu dok je istovremeno sposoban za ozbiljnu off-road, ili bolje rečeno off-piste, avanturu. Osim tihog i ekološkog rada svojih elektromotora kojime nećete istresirati cijeli životinjski svijet, ovo novo, čudnovato off-road vozilo ostavlja visok estetski dojam i garantira pažnju gdje god da se pojavi.

Visoko-performansni motori rade uz pomoć inteligentnog paketa litij-ionskih baterija s potpuno automatskim sustavom grijanja. Gusjenice pogodne za sva godišnja doba omogućavaju najvišu moguću trakciju uz istovremeno najniži pritisak na površinu. Šasija s ovjesom s dvostrukim potpornjakom zaslužna je za izvanrednu trakciju dok se izuzetno preciznim upravljačkim sustavom upravlja preko intuitivnog joysticka. LED osvjetljenje vrhunske kvalitete dostupno je na zahtjev kao i mnogi drugi opcionalni elementi.

Pogonski sklop sačinjavaju 2 PMS električna disk motora. Maksimalna snaga iznosi oko 17.5 kW koja omogućava brzinu od 35 km/h (elektronički ograničenu, doduše). Možda važniji podatak jest da spomenuti pogon također dostavlja više od 400 Nm okretnog momenta što će svakako dobro doći u off-road voznim uvjetima.

Paket baterija koji dostavlja energiju elektromotorima dolazi s autonomnim sustavom grijanja tijekom vožnje pri niskim temperaturama te ugrađenom funkcijom kontrole rada za maksimalnu sigurnost. Iz austrijske tvrtke kažu da će domet varirati ovisno o njegovom načinu korištenja iako bi jedno punjenje baterija trebalo biti dovoljno za četiri do osam sati kontinuirane vožnje.

Poseban softver konstantno vrši provjere sustava, samodijagnostiku te rješava moguće pogreške u radu. Vozilom se upravlja intuitivnim joystickom a moguće je programirati i posebne profile vožnje za različite scenarije. Ukupna masa vozila (uključujući paket baterija) iznosi oko 245 kg.

Ako ste oduševljeni Zieselom i smatrate da ga jednostavno morate imati, zanimati će vas da osnovna verzija košta 21.710 eura čemu treba dodati troškove dostave. 

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji