Red Purple Black

Hoće li Blidinje ponovo postati top destinacija?

IspisE-mail

MLADE SNAGE I NOVE IDEJE
Ako je suditi po idejama, elanu i „zasukanim rukavima“ novih koncesionara skijališta na Blidinju, ovo hercegovačko skijalište uskoro bi moglo zasjati novim sjajem i ponovo biti jedno od omiljenih zimskih destinacija Dalmatinaca.

Iako je tvrtka Lareko na skijalište ušla tek na početku studenog, jedan od njenih vlasnika, Ivan Šarić, dao nam je u kraćem razgovoru naslutiti da će skijalište već ove godine doživjeti neke promjene nabolje, što će osjetiti kako skijaši tako i djelatnici na ovom skijalištu i lokalna zajednica.

S planiranim novostima upoznao nas je Mate Lončar, koji nam je potvrdio da su odmah zasukali rukave i prihvatili se zahtjevnog posla oživljavanja skijališta na Risovcu.

- Preuzeli smo četiri djelatnika Parka prirode, a tijekom skijaške sezone zaposlit ćemo oko 30-ak sezonskih radnika. Glavni nam je zadatak renoviranje cijelog kompleksa, no najprije smo utvrdili postojeće stanje ski liftova te možemo kazati da su i četverosjed i male vučnice ispravni i mogu biti odmah stavljeni u funkciju. Staze uređujemo, a prionuli smo i uređenju restorana, kako bi postao ugodno mjesto za boravak gostiju.  Otvorit ćemo i bar, koji je primjereniji za mlađu populaciju, pansion smo ponešto uredili, na stazama će biti kućice s fast foodom, gorska služba spašavanja.... – nabraja nam Lončar.

- Jedna od novosti je da će ove godine na Blidinju funkcionirati ski-data sustav za kontrolu ulaznica na skijalištu, a cijena ski karte ostat će na razini prošlogodišnje, znači dnevna karta koštat će 25 KM – najavljuje Lončar te nam naglašava kako su im  za uređenje staza na raspolaganju dva ratraka te stroj za čišćenje snijega.

Čisti putevi

Prema njegovim riječima, ovih su dana obavljeni razgovori s nadležnima u poduzećima koja održavaju ceste do ovog skijališta i postignut je dogovor o redovnom održavanju, kako ne bi dolazilo do problema u prometu. Naglasio je i kako njihova tvrtka posjeduje određenu mehanizaciju za čišćenje puteva pa će i nju staviti u funkciju na putevima prema Blidinju, ako zatreba.

Većina onog što smo čuli od Šarića i Lončara bit će u funkciji već ove sezone, no kako im je do početka sezone ipak preostalo malo vremena, nadležni na Blidinju  neke će realizacije planova razvoja skijališta morati ostaviti za slijedeće proljeće, kada će i znati mnogo više o radu jednog ovakvog skijališta.
No svi oni koji ove godine budu dolazili na Blidinje, kazali su nadležni, neće zažaliti, a posebno oni koji se odluče tamo dočekati Novu godinu, ili u restoranu ili na otvorenom, za što su pripreme već u tijeku.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji