Red Purple Black

Zadnja vijest: Vlašić kreće s radom, Jahorina radi, ostali još nisu u funkciji skijanja

IspisE-mail

SNIJEG PADA, ALI NEMA GA DOVOLJNO
Stanje na skijalištima u BIH jedna je od najčitanijih rubrika ovog portala tijekom subote, no posebnih promjena u odnosu na informacije koje smo jutros objavili, nema, jer kako smo doznali s pojedinih skijališta, snijeg je i danas povremeno padao, no dobrih uvjeta za skijanje još uvijek nema.

U razgovoru s nadležnima na Čajuši i Blidinju te turističkim djelatnicima na Vlašiću i Bjelašnici, na svim skijalištima se trude što prije osposobiti staze, no teško je vjerovati da će neka od ovih skijališta raditi već u ndjelju.

Na Kupresu je, do subote poslijepodne, palo oko 10 cm snijega, temperatura je oko -8, vjetar je blag, a tijekom dana topovi su proizvodili i dodatne količine umjetnog snijega, a nastavit će i tijekom noći na nedjelju. No, optimističnih najava za otvaranje skijališta u nedjelju ujutro ipak još nema.

Slično je stanje i na Vlašiću, gdje su nadležni također upalili topove i ogradili dno staze kako sanjkaši ne bi „iskopali“ snijeg s tog dijela skijališta.

- Radit ćemo cijelu noć te premještati topove na potrebna mjesta. Nastojimo sve kako bi sutra bilo skijanja, no to još ne možemo potvrditi jer je podloga premekana pa strojevi na trenutke naprave više štete nego koristi. Angažirani su svi djelatnici i mehanizacija no još uvijek ne možemo točno kazati što će sutra biti – vijest je s Vlašića.

Na Bjelašnici, gdje je palo skoro 20 cm snijega topovi rade, ali je vjerojatnost sutrašnjeg skijanja minimalna.

Isto tako, minimalna mogućnost da će se skijati, postoji i na Blidinju, no prema trenutnom stanju skijalište će ipak pričekati još neki dan za goste-skijaše. Na Blidinju dodatno puše i jači vjetar.

U subotu su radila dva lifta te šestosjed i dvosjed na Jahorini, a visina snijega na tom skijalištu bila je između 15 i 20 cm.

Svi nadležni na skijalištima nadaju se da će se obistiniti prognoze prema kojima bi prirodnog snijega trebalo biti i tijekom narednog tjedna te su obećali da će informacije o pokretanju žica i staza objaviti čim se stvore uvjeti.

Nova informacija: S Vlašića je javljeno da skijalište sutra kreće s radom!

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji