Red Purple Black

Južne i tužne prognoze za vikend

IspisE-mail

I DALJE BEZ PRAVE SEZONE
Stanje na skijalištima BIH, Hrvatske i Slovenije, u petak ujutro, moglo bi se kratko opisati rečenicom: Vremenske prilike ne idu na ruku skijašima. Da je tako pokazuje web kamere, a i informacije od strane nadležnih ne govore drugačije.

Jugo i visoke temperature učinile su svoje pa se uglavnom snježni prekrivač u tijeku desetak sati snizio na nekoliko centimetara, a zbog mješavine kiše i snijega koja povremeno pada iz sata u sat snijega je sve manje.

Na Čajuši su žičare pokrenuli jučer, no već prvog dana pokazalo se da su snijeg koji je padao u gornjem dijelu skijališta i susnježica u donjem dijelu, bili loše raspoloženi prema svima koji su došli na skijalište. Dio skijaša, koji su u četvrtak bili na Čajuši, kritizirao je stanje na stazi, što je dovoljan pokazatelj kako se višednevni trud djelatnika tek djelomično isplatio i „izgubio“ se u vremenskim neprilikama. Ovo kupreško skijalište otvoreno je i danas, no što će biti tijekom vikenda, nitko ne može predvidjeti. No prema prognozama i dalje se očekuju temperature više od očekivanih za kraj siječnja  pa i kiša.

Iako su radili proteklih dana, danas je skijalište na Vlašiću zatvoreno, jer je i ovdje južni vjetar učinio svoje. Prema svemu sudeći na ovom skijalištu vikend bi mogao proteći bez skijaša.

Početak rada za vikend prije nekoliko dana najavili su na Blidinju i Rostovu, ali i ovdje su više temperature i nepovoljne oborine pa je najavljeni početak i više nego upitan.

Na Bjelašnici i Jahorini danas radi tek manji dio transporta, a nadležni su najavili kako će učiniti sve da za vikend radi makar manji dio skijališta, no i ovdje će na kraju ipak odlučiti vrijeme.

Mala skijališta poput Busovačkih staja i Pridolaca, te Kozare danas također rade sa, za sada,  dovoljnim količinima snijega, koje će se, prema prognozama, ipak tijekom dana smanjiti.

Skijalište na Raduši već ranije je najavilo kako su mogućnosti za rad ovog vikenda minimalne.

Danas su u funkciji bila i manja skijališta u Hrvatskoj, poput Petehovca i Čelimbaše, kao i na Sljemenu, gdje rade bijela livada i crveni spust, dok je temperatura još uvijek u minusu. Snijeg na Platku popustio je pod temperaturom od 4 stupnja i jugom. I na hrvatskim skijalištima vrijeme bi tijekom vikenda moglo pokvariti užitak svima koji su namjeravali u Gorski kotar ili Liku.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji