Red Purple Black

Led zaustavio skijanje na pojedinim skijalištima Hrvatske i Slovenije

IspisE-mail

DODATNE BRIGE NA SKIJALIŠTIMA
I dok u BIH muku muče s nepovoljnim vjetrovima i visokim temperaturama, koje su otopile većinu snijega na skijalištima, kako javljaju hrvatski i slovenski mediji, u ove dvije države probleme na skijalištima stvaraju niske temperature i ledena kiša, pa je dio skijališta u nedjelju i ponedjeljak bio zatvoren.

Prema novim informacijama hrvatska skijališta u Gorskom kotaru, dijele sudbinu okolnih mjesta i prometnica, pa su primjerice i Čelimbaša i Petehovac zatvoreni, jer imaju problem s ledom i s odlomljenim granama stabala na prometnicama.

U Sloveniji je također loša situacija, i to također zbog leda, zbog kojeg se stvaraju brojni problemi, poput kvarova na električnoj mreži, zbog čega su danas bili zatvoreni Krvavec i Cerkno, iako primjerice na Krvavecu snježni prekrivač iznosi 110 cm.

Zbog leda nije radilo ni Pohorje, dok je Kranjska gora uspjela staviti u funkciju manji dio staza.

Niske temperature odlučili su ipak iskoristiti na Sljemenu gdje se, kako piše na njihovim službenim stranicama, u ponedjeljak i utorak dodatno zasnježavaju staze, kako bi se pokrile dovoljnom debljinom snijega i omogućile skijanje i u danima s nešto višom temperaturom. Skijalište na Sljemenu ponovno bi trebalo otvoriti vrata u srijedu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji