Red Purple Black

U Italiji skijanje i za Uskrs

IspisE-mail

PO OKONČANJU USKRSNIH BLAGDANA I VEĆINA ĆE SKIJALIŠTA ZAVRŠITI SEZONU
Iako smo dobrano "zagazili" u proljeće, pojedina talijanska skijališta su još uvijek otvorena i čekaju skijaše koji su odlučili uskršnje blagdane provesti na snijegu. 

Popularni Kronplatz je zbog blizine, ali i dobrih snježnih uvjeta, jedan od mogućih izbora za one koji se još uvijek nećkaju. Snijega ima do 1 m, a otvoreno je još respektabilnih 60% žičara. Sezona će okončati s 21. travnjem, dok će recimo u Cortini d'Ampezzo potrajati do 1. svibnja, ali uz puno manji opseg skijališta u radu.

Isplati se potegnuti i do Passo Tonalea gdje je u pogonu 17 ski staza, a sezona će zahvaljujući ledenjaku Preseni potrajati do lipnja. Na ledenjaku je trenutačno preko 5,5 m snijega, dok ga je na ostatku skijališta između 80 i 150 cm.

Do 4. svibnja radi i Val Senales na čijem ledenjaku ima preko 3 m snijega, dok je od bližih skijališta u pogonu jedino Sella Nevea koja bi trebala raditi do 27. travnja. Trenutačno je tamo otvoreno 93% ski staza.

Vremenska prognoza do sredine tjedna obećava temperaturne minuse i pokoji centimetar snijega na talijanskim skijališta, nakon čega bi trebalo doći do rasta temperature i promjenjivih vremenskih prilika. Nakon toga će se broj otvorenih skijališta drastično smanjiti, a zagriženi će skijaši čekati otvaranje Passo Stelvia najavljeno za kraj svibnja.

Izvor: skijanje.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji