Red Purple Black

Fenomenalna atrakcija: Ovako nešto još niste vidjeli

IspisE-mail

ZANIMLJIVOSTI IZ SVIJETA
Od ovog mjeseca, posjetioci nacionalnog parka Jasper u Kanadi imaju mogućnost da “hodaju po oblacima”, pošto je otvorena nova posmatračka platforma koja oduzima dah i omogućava posjetiocima da hodaju stotinama metara iznad zemlje.

Jasper je najveći nacionalni park u kanadskom djelu Stjenovitih planina, koji je dobio novu atrakciju koja će sigurno oduševiti turiste i na neki način ih približiti prirodi. Riječ je o posmatračkoj platformi simbolično nazvanoj “The Glacier Skywalk”, koja je izgrađena od čelika i stakla. 

Ovaj potez koštao je oko 21 miliona američkih dolara. Konstrukcija je “usidrena” u strmovitu stijenu sa strane planine i ima oblik luka, a postavljena je na visini od 274 metra iznad doline Sunvapta kojom protiče istoimena rijeka, prenosi Telegraf.rs.

Posjetioci će šetati po staklenom podu ispod kojeg se vidi dolina, dok se sa svih strana okolo pruža pogled na jedan od najljepših predjela Kanade. Inženjeri su se odlučili za zakrivljenu stazu da bi ponudili dodatne poglede i uzbudljivo iskustvo na strukturnim osloncima.

Izuvijana po obodima planina koje su oblikovali glečeri, snijeg, vjetar i rijetko kada sunce, ova staza je sada bogatija za pomenuti luk, koji se u svojoj najizvijenijoj tački od ivice stijena nalazi na udaljenosti od oko 30 metara.

Platforma će biti otvorena za posjetioce do 19. listopada i očekuje se 250.000 turista u najljepšem djelu sezone. Uz razgledanje prelijepe panorame, dostupne su i vožnje brodićem i gondolom.

Izvor: 24sata.info

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji