Red Purple Black

Begovo Razdolje moglo bi proraditi već ove zime

IspisE-mail

TREBA POSTIĆI DOGOVOR S VLASNICIMA ZEMLJIŠTA
Begovo Razdolje, nekad poznato skijalište, stoji zatvoreno već pet sezona, no postoji mogućnost da će od zime 2014/15 ponovno proraditi. Naime, postoji volja Općine Mrkopalj da s vlasnicima zemljišta na kojem skijalište leži dogovori uvjete korištenja, piše Novi List.

Problem je u nemogućnosti dogovora s vlasnicima zemljišta oko uvjeta korištenja, tj. visine naknade. U Mrkoplju su spremni s vlasnicima opet sjesti za stol i dogovoriti uvjete povoljne za sve računajući da ovakva situacija ne koristi nikome. Ponajmanje lokalnom stanovništvu koje je mnogo izgubilo zatvaranjem skijališta.

U čitavu priču se spremna uključiti i Primorsko-goranska županija putem svoje tvrtke Goranski sportski centar koja se brine o Platku, a pomagala je i pri prošlogodišnjem uređenju Čelimbaše. Kada bi se svi zainteresirani uspjeli dogovoriti, skijalište koje je prvi put otvoreno 1978. ponovno bi profunkcioniralo.

Begovo Razdolje najviše je naseljeno mjesto u Republici Hrvatskoj na 1078 metara nadmorske visine. Smješteno je na zapadnim obroncima Bjelolasice. Idealno je mjesto za visinske pripreme sportaša. Begovo Razdolje tako postaje poznato po skijalištu koje spada pod olimpijski centar Bjelolasica u sklopu kojeg se nalazi i hotel Jastreb. Osim toga, okruženo je i prekrasnim planinama, šumskim stazama te je za lijepog vremena zanimljivo planinarima i šetačima.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji