Red Purple Black

Novi ski centri zatvorenog tipa gradit će se u Parizu i Londonu

IspisE-mail

NISU OVISNI O VREMENSKIM PRILIKAMA
Dva velika europska grada, Pariz i London, uskoro kreću u realizaciju projekta gradnje novih ski centara zatvorenog tipa jer je popularnost ovakvih skijališta sve veća, a njihova prednost je što ne ovise o vremenskim prilikama.

Izgradnju ski centra u Parizu preuzela je poznata nizozemska kompanija Snow World, koja već posjeduje dva objekta u matičnoj zemlji, Landgraaf i Zoetermeer. Vrijednost investicije je oko 50 milijuna eura, a zatvoreno skijalište biće izgrađeno u zapadnom Parizu. Zasad su planirane tri staze, ski lift, pripadajući hotel i šoping centar. Najduža staza biće dugačka 320 metara, a ona za početnike 100 metara.

Novi londonski zatvoreni ski centar bit će lociran blizu olimpijskog kompleksa u istočnom Londonu. Procjenjuje se da će za realizaciju projekta biti potrebno oko 200 milijuna funti. Površna zatvorenog prostora iznosit će oko 20.000 kvadratnih metara, a po veličini će biti slična onoj u Dubaiju. Londonski centar će imati kapacitet od čak tri milijuna posjetitelja godišnje, odnosno oko osam tisuća skijaša i bordera dnevno.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji