Red Purple Black

Nika Fleiss: Svu energiju usmjerila sam na obrazovanje

IspisE-mail

ŽIVOT NAKON SKIJANJA
Nika Fleiss se u travnju 2010. godine oprostila od profesionalnog skijanja. Nika je iskreno progovorila koliko joj se život promijenio nakon odlaska iz profesionalnog skijanja. No nije se samo promijenio njezin način života i posao, promijenila se i Nika. Kaže kako prilagodba na novi život nije bio lagan. Trebalo joj je dvije godine da pronađe nešto što će je ispuniti. Sad je s druge strane skijanja, ali još uvijek joj srce brže zakuca kad vidi start utrke na vrhu skijaške staze. 

Nakon odlaska iz profesionalnog skijanja život više nije isti. "Promijenio se… Jednostavno više ništa nije isto. Ni raspored, ni način života, a ni ja. Prilagodila sam se svakodnevici, iako nije bilo lako. Trebalo mi je dobre dvije godine da se pomaknem, da nađem nešto što me ispunjava i veseli, da usmjerim svu tu energiju u nešto, i hvala Bogu da je to bio faks!", rekla je Nika za portal Scena.hr.

Razumljivo je kako Nika osjeća nostalgiju sad kada je je s druge strane skijanja. "Pa više i ne toliko. Naravno postoje oni dani kad radim (komentiram utrke) i kad je slika na ekranu sunčana, prepuna snijega i kad mi naravno srce poskoči. Ili kad sam vrlo blizu svega toga kao na Vip Snježnoj kraljici pa bi rado bila na startu, ali s druge strane uživam u ovome što radim, uživam u studiranju i jednostavno se veselim životu svaki dan ispočetka."

"Od nedavno obnašam dužnost voditelja komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu tako da sam sada svaki dan u uredu. Ali to ipak nije tako teško kao što zvuči ta sama riječ ured jer su to ipak uredi u Domu sportova gdje se još uvijek živi i radi sport, gdje se kreću mladi i zdravi ljudi, gdje se navija, bodri… I cijeli moj ured su ljudi koje već godinama poznajem, tako da mi okruženje nije strano i svi su jako susretljivi prema meni, s obzirom da sam nova u svemu ovome. Puno mi pomažu što novom radniku puno znači! Uglavnom ja sam zadužena da Savez dobro komunicira, ali naglasak na moj posao je ipak Vip Snježna kraljica i briga o njoj s više strana.", otkrila je Nika Fleiss.

Trenutno se Nika bavi vožnjom relija, a u novom se izazovu pokazala odlična. "Volim izazove, ponekad i pretjerujem u tome. U život mi je ušla osoba koja je usko povezana s relijem pa sam kroz njega upoznala i taj svijet. I ono što me fasciniralo je koliko dodirnih točaka ima sa skijanjem, od brzine, taktike u vožnji, pogotovo kad su zavoji u pitanju, borba sa štopericom… Prekrasan sport, ali puno preskup pa je nažalost u ovim krajevima i dosta nedostupan. Nakon što sam i sama probala voziti mogu vam samo reći da je to jedna od najboljih stvari koje sam probala!"

Najvažniji ciljevi za Niku su u ovom trenutku biti i ostati zdrava. "Želim i magistrirati novinarstvo i komunikologiju i raditi svoj posao najbolje što mogu kako bi svojim znanjem i trudom pomogla Savezu u ostvarivanju još boljih rezultata. Biti neovisna je velika stvar i biti sretna s malim stvarima.", otkriva naša bivša skijašica.

Koliko se profesionalnom sportašu teško prilagoditi novom poslu i novom načinu života? "Nije lako, ali mislim da je puno lakše nego ljudima koji se nisu bavili profesionalno sportom jer sportaši imaju razvijenu i usađenu disciplinu i odgovornost. Samo, da bi se uopće snašli u tom novom životu moramo se obrazovati, završiti škole jer bez toga nema ništa. To je karta koja otvara sva vrata, i nije isto kad se ide na faks ili kad se ispiti polažu samo da bi se položili. Puno se toga da naučiti i od drugih studenata, predavača, kolega, rasprava…Biti prisutan je 80 posto onoga što odnesemo sa sobom u život. Ono čega se ja nikada ne ustručavam je pitati. Ako ne znam uvijek radije pitam nego da učinim nešto krivo ili polovično. To ne volim, kad podbacim ili kad rezultat nije 100/100. I važno je nikada ne prestati učiti, slušati i govoriti samo onda kad si sto posto siguran da imaš za to argumente i da to o čemu pričaš je sto posto točno. Ulagati u sebe i svoje znanje je neprocjenjivo, tada i sa znanjem jezika nigdje nećete biti stranac!", završila je Nika razgovor sa portalom Scena.hr

Izvor: Dalje.com

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji