Red Purple Black

U Alpskom području zabilježen prvi rujanski snijeg

IspisE-mail

NEŠTO SNIJEGA PALO U SLOVENIJI I AUSTRIJI
I dok našim krajevima kao i većim dijelom Europe pada jaka i obilna kiša, prvi rujanski dan najvišim dijelovima Slovenije i Austrije je donio prve centimetre snijega, za koje se nadamo da će iz mjeseca u mjesec obilovati kako bi ova, za razliku od prošle godine, bila bogatija snježnim nanosima.

U susjednoj nam Solveniji palo je nekoliko centimetara snijega i to na najvišim predjelima. Tako su prve pahulje zabijelile na Kredarici podno Triglava, kao i na obližnjem Kaninu, koji dočekuje još jednu sezonu zatvorenih vrata. No, ozbiljniji snijeg u protekla dva dana pao je u Austriji, točnije u zapadnoj Koruškoj, te djelomično u Visokim Turama i Tirolu. Tako je od trenutno otvorenih austrijskih skijališta palo 15-ak cm snijega na Mölltaler gletscheru, dok je na Dachsteinu palo novih 20 cm snijega, prenosi skijanje.hr.

Dodajmo, kako su u pripremi za novu ski sezonu tirolski glečeri Kaunertala, Pitztala i Stubaia, čije otvaranje se očekuje krajem rujna kao i Kitzsteinhorna ponad Kapruna. Dok će prve ovosezonske skijaše i bordere sredinom listopada primiti i tirolski Sölden, koji ubrzo nakon toga dočekuje i prvu stanicu Svjetskog skijaškog kupa. Što se tiče skijališta u ostalim zemljama, u Italiji je na vidiku jedino otvaranje Presene, dok je u Francuskoj Tignes najavio rad Grande Motte glečera početkom listopada.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji